Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2020

Drama voor Alonso in Dakar, De Villiers wint tweede etappe auto's

Giniel de Villiers heeft de tweede etappe van de Dakar Rally 2020 bij de auto's op zijn naam geschreven. Hij was Terranova te snel af en bewees op maandag de snelste van het stel te zijn. Alonso kende een enorme baaldag en zag zijn klassementsaspiraties in duigen vallen.

Giniel de Villiers
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste etappe op zondag werd verrassend gewonnen door de Litouwer Zala, maar tijdens de tweede etappe wist hij zijn sterke begin niet voort te zetten. De Mini-coureur kwam de tweede etappe op maandag als zevende snelste over de streep in Neom.

Het was uiteindelijk Giniel de Villiers die in zijn Toyota de bittere smaak van zij tegenvallende eerste etappe wegpoetste. In tegenstelling tot zondag wist hij op maandag wel vooraan mee te doen met de grote favorieten en bewees dat hij uit het juiste rallyhout was gesneden.

Uiteindelijk was de Zuid-Afrikaan op maandag tijdens de 367 kilometer lange Special Stage de snelste van het stel. Achter hem werd Terranova in zijn Mini tweede. Lang leek het erop dat Al Rahji, die een 'thuisrally' rijdt de tweede etappe ging winnen, maar tijdens de laatste 50 kilometer verloor hij door problemen veel tijd en kwam uiteindelijk als zevende snelste over de meet.

Fernando Alonso kende en kent nog steeds een verschrikkelijke dag. Hij reed in het begin van de etappe tegen een flinke steen, waarna zijn wielophanging brak en hij enorme vertraging opliep. Aan het einde van de dag verloor hij in totaal 2 uur en 34 minuten op de leider. Er kan daarom vrijwel zeker een streep door zijn klassement.

Ten Brinke verloor vergeleken met de eerste etappe aanzienlijk meer tijd op de andere favorieten. Hij finishte uiteindelijk op 26 minuten achterstand van De Villiers. Ook Stephane Peterhansel, een van de andere favorieten, gisteren nog tweede, verloor ruim 22 minuten in zijn Mini na problemen met zijn stuur.

De gebroeders Coronel reden weer een prima dag en draaien nog steeds goed mee in de subtop. Ze sloten de tweede etappe af als 27e, op ruim 42 minuten van de leider.

In het algemeen klassement neemt Orlando Terranova de leiding over van Zala. Carlos Sainz senior bezit voorlopig de tweede plaats. Nasser Al-Attiyah completeert het voorlopige podium, maar er is natuurlijk nog een lange weg te gaan.

Voorlopige uitslag Dakar-etappe 2 auto's

Nr. Coureur Merk Verschil
1. De Villiers Toyota -
2. Terranova Mini + 3m57s
3. Al Qassimi Peugeot + 5m42s
4. Serradori Century + 9m39s
5. Al-Attiyah Toyota + 11m46s
15. Ten Brinke Toyota + 26m05s
27. Coronel Jefferies Dakar Rally + 42m27s
32. Van Loon Toyota + 45m07s
37. Willems Toyota + 49m20s
51. Van Merksteijn Toyota + 1u13m54s
58. Stam Toyota + 1u45m24s
61. Alonso Toyota + 2u34m38s

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"