Drama voor Nyck de Vries in laatste ronde

02 sep. 2017 19:31 Ruud Dimmers 0 reacties
De regen op het circuit van Monza zorgde vandaag voor nog meer spektakel. Nadat Max Verstappen al een mooie tweede plaats wist te veroveren tijdens de kwalificatie, was het in de F2 de beurt aan De Vries.

De Vries verliest mogelijke zege in laatste ronde

De Vries pakte de leiding bij de start van de wedstrijd en bouwde een kleine voorsprong op richting Leclerc. Nyck de Vries ging ronden lang aan de leiding van de F2 race op het circuit van Monza. Het gat met Leclerc was nooit groot, maar de Nederlander hield stand.

De baan droogde steeds verder op en Leclerc dook de pits in voor een nieuw setje van de regenbanden. Een ronde later was het de beurt aan De Vries die de leiding wist te behouden en een voorsprong van anderhalve seconde had totdat Rowland een wiel verloor.

Met nog drie ronden te gaan kwam de safety car op de baan en verdween de voorsprong van De Vries. De spanning was om te snijden toen de safety car met nog twee ronden te gaan de baan verliet. Bij de herstart zat Leclerc direct vol in de slipstream en waagde meteen een aanval, maar beide coureurs gingen in de fout bij de chicane.

Ghiotto profiteerde en nam de leiding over. De Vries waagde een aanval bij het ingaan van de laatste ronde en profiteerde bijna van een fout van de leider, maar kreeg het weer aan de stok met Leclerc. De Vries week flink van zijn lijn af waardoor de beide coureurs elkaar raakten. De Nederlander liep een lekke band op en Leclerc schade had aan zijn voorvleugel.

Leclerc finishte als zeventiende voor De Vries. Voor de WK-leider gingen kostbare punten verloren en voor de Nederlander de kans op een mooie zege.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

Om te reageren op dit artikel moet je ingelogd zijn.
Een account is gratis. Bekijk alle voordelen van een account hier.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen