Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Drama voor Racing Team Nederland, Ho-Pin Tung aan de leiding in LMP2-klasse

De 24 uur van Le Mans is enkele uren oud. Voor Racing Team Nederland is de overwinning in de LMP2-klasse echter verder dan ooit na een zeer tegenvallende start. Andere Nederlandse coureurs doen het beter.

Na ruim vier uur na de start van de 24 uur van Le Mans zijn de kansen van Racing Team Nederland als sneeuw voor de zon verdwenen. Na een sterke start, waarbij Giedo van der Garde van plek drie naar plek twee steeg, kreeg het team motorproblemen. De Gibson krachtbron raakte oververhit, waarna de pitbox op moest worden gezocht. Na meerdere tripjes naar de pitstraat werd het euvel eindelijk verholpen en kon het team weer verder. Wel is de achterstand op de leider opgelopen tot ruim vier ronden en staat Racing Team Nederlander op plek 21 van de 24 in de LMP2-klasse. Een goede klassering lijkt dus ver weg. Aan de leiding in die LMP2-klasse gaat op het moment van schrijven het Jackie Chan DC Racing, waar de Nederlander Ho-Ping Tung onder andere deel van uitmaakt. Ook Job van Uitert doet mee vooraan het LMP2-veld en bevindt zich momenteel op plek drie. De top zes zit binnen een minuut van elkaar in de spannende LMP2-klasse. Alles is in LMP2 dus nog mogelijk, zoals altijd tijdens de 24 uur van Le Mans. Renger van der Zande rijdt momenteel op plek negen, op ruim een ronde achterstand. Beitske Visser rijdt niet ver daar achter op de knappe elfde plaats. In de LMP1-klasse, waar de snelste auto's aan meedoen, is het niet geheel tegen de verwachting in Toyota dat aan de leiding gaat. De twee Japanse wagens van het team gaan daar aan de leiding, gevolgd door de drie privateers. In de GTEAm-klasse vinden we ook enkele Nederlanders terug. Larry ten Voorde staat daar op een knappe derde plek, Jeroen Bleekemoolen op plek zeven en Max van Splunteren op plek veertien. Het team van Bleekemoolen kreeg echter wel net pech, nadat een andere coureur spinde en Igor Fraga, de teamgenoot van Jeroen Bleekemoolen, de spinnende wagen niet wist te ontwijken. Check de beelden hieronder.

1307359917486026752

Pech voor de Porsche van @jbleekemolen ... Teamgenoot Felipe Fraga komt met schade de pits in na een ongelukkige aanrijding. #RTLGP #LM24 #LeMans24 pic.twitter.com/tPiyhekfvR — RTL GP (@RTLGP) September 19, 2020

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi