Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dramatisch optreden van Pérez tijdens Grand Prix van Singapore

In al zijn zeven voorgaande optredens tijdens de Grand Prix van Singapore wist Sergio Pérez naar een puntenscore te rijden, maar in deelname nummer acht kwam er een einde aan die reeks. De Mexicaan was een van de meest opvallende coureurs van de dag, maar dat had geen positieve insteek.

De als zevende vertrokken Pérez kreeg bij het uitkomen van bocht 3 na de start plots onverwachts bezoek van Force India-teammaat Esteban Ocon, wat resulteerde in een crash en uitvalbeurt voor de laatstgenoemde. De wedstrijdleiding oordeelde: niet schuldig, race-incident.

Zodoende kon Pérez zijn weg vervolgen en een ijzersterke eerste stint deed vermoeden dat een achtste achtereenvolgende puntenscore in Singapore zeker mogelijk was. Na de pitstop ging het echter volledig de mist in. Pérez kwam vast te zitten achter Sergey Sirotkin en dat leverde de nodige kopzorgen, en uiteindelijk zelfs een straf op. "Ik kon niet langs Sirotkin komen, er was een touché", doet de Mexicaan het samenkomen af. "De drive-through die ik daarvoor kreeg was denk ik terecht." De prachtige zevende startplaats kwam Pérez dus duur te staan. "Mijn goede kwalificatie heeft me punten gekost. Nadat ik vast kwam te zitten achter Sirotkin wist ik dat ik de race uit mijn handen weg zou zien vallen. Er was geen flow, het was lastig om in te halen en alle systemen werden te warm. Ik deed mijn best, knokte, er was contact en dat is vervelend. Ik heb niet veel te zeggen over het incident met Ocon behalve dat ik het zonde voor hem vind en ik had gewenst dat ik hem had gezien."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"