© Getty images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Dramatische afname aantal inhaalacties in 2017

17 aug. 2017 15:15 Ruud Dimmers 1 reacties
Het Formule 1 seizoen 2017 brengt het publiek nog niet direct op de banken. De strijd tussen Ferrari en Mercedes is vooralsnog de redding van het Formule 1 seizoen, want het staat nog niet bol van de(inhaal)acties.

Aantal inhaalacties meer dan gehalveerd in eerste elf races

Voorafgaand aan het Formule 1 seizoen konden we overal lezen over hoe verschrikkelijk snel de auto's zouden worden. De coureurs zouden het amper een race volhouden om deze beesten te temmen. In de praktijk komt het erop neer dat coureurs met gemak 150 ronden tijdens een testdag rijden en de rondetijden niet met drie tot vijf seconden zijn gedaald.

Wat wel dramatisch is gedaald zijn het aantal inhaalacties. Als we kijken naar de toppers dan is er eigenlijk maar een coureur die zich dit seizoen vaak liet zien: Sebastian Vettel. Hij ging het gevecht ook aan met zijn rivalen Bottas en Hamilton en heeft een aantal mooie inhaalacties op zijn naam staan.

Na elf races staan er pas 244 inhaalacties op de teller. Liefst 59 daarvan vonden plaats tijdens de knotsgekke GP van Azerbeidzjan. Races als China en Bahrein scoorden nog redelijk, maar GP's als Australië, Rusland, Monaco en Hongarije scoorden zeer slecht. 

Racingnews365 zette de cijfers van de eerste zes races van dit seizoen op een rij. Een beeld dat niet veranderde tijdens de vijf races die daarop volgden.

Grand Prix20162017
Australië26 
China12829
Bahrein6631
Rusland271
Spanje4416
Monaco153
TOTAAL30682

In totaal zijn er pas 244 inhaalacties genoteerd tegenover 553 in de eerste elf races van 2016. Enige uitschieter ten opzichte van vorig jaar is Baku, waar beduidend meer werd ingehaald. In de andere races zien we alleen grote afnames. Gemiddeld genomen is het aantal inhaalacties met 55% afgenomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen