Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dramatische crash Verstappen brengt zijn 24 uur van Le Mans ten einde

Max Verstappen is gecrasht in de virtuele 24 uur van Le Mans, waardoor zijn race voorbij is, of in ieder geval lijkt.

Max Verstappen begon heel goed aan de 24 uur van Le Mans Virtual, die deze zaterdag en zondag op het programma stond. De Nederlander domineerde samen met zijn Team Redline de eerste zeven uren. Ze waren gestart vanaf plek twee, nadat Verstappen in zijn LMP2-bolide met startnummer 123 nipt, op 0,002 seconden de poleposition misliep. Na een handvol bochten had de kersverse Formule 1-wereldkampioen echter de leiding al in handen.

Verstappen heerstte samen met Team Redline

De Nederlander begon sterk en zette de concurrentie op achterstand. Ronde na ronde werd zijn voorsprong groter. Toen hij het stuur overgaf aan zijn teamgenoot had hij al een kleine halve minuut voorsprong opgebouwd. Zijn teamgenoten, IndyCar-coureur Felix Rosenqvist en simcoureurs Atze Kerkhof en Max Benecke, vergrootten die voorsprong voordat Verstappen na zo'n zes uur opnieuw achter het stuur kwam te zitten.

Crash brengt race ten einde

Er leek na zeven uur geen vuiltje aan de lucht voor Verstappen en zijn Team Redline in de 24 uur van Le Mans. Ze gingen aan de leiding en hadden een minuut voorsprong. Toen ging het echter mis voor de Nederlander. Bij het ingaan van de laatste chicane op het circuit, kort nadat hij een slomere GT-auto had ingehaald, schatte hij de chicane niet helemaal goed in. Hij pakte te veel kerbstones mee, waardoor hij de controle verloor en keihard in de muur belandde. Zijn auto overleefde het niet en zo kwam zijn race tot een teleurstellende einde. Het is de tweede editie op rij dat Verstappen aan de leiding ging en op teleurstellende wijze uitviel. De vorige keer waren het internetproblemen, dit keer dus een crash. Check hieronder de beelden van de crash van Verstappen.

hU7R_QtxLNU

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'