Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dramatische crash Verstappen zorgt voor veranderingen aan Saoedisch Grand Prix-circuit

In Saoedi-Arabië voert men een handvol veranderingen door aan het circuit, naar aanleiding van de eerste race in Jeddah afgelopen december. De bocht waarin Verstappen zo dramatische crashte tijdens de kwalificatie, wordt ook onder handen genomen.

De eerste Grand Prix van Saoedi-Arabië werd afgelopen december verreden op het Jeddah Corniche Circuit in de straten van de miljoenenstad. We kregen een geweldige race voorgeschoteld, met een aantal bijzondere momenten, rode vlaggen, herstarts, daverende gevechten en straffen. Dit jaar staat de race al in maart op de kalender. Een week na de seizoensopener in Bahrein zal men namelijk neerstrijken in Saoedi-Arabië. Er zijn ten opzichte van vorig jaar een handvol veranderingen doorgevoerd, na verschillende gebeurtenissen, maar ook na feedback van de coureurs.

Zichtbaarheid verbeterd

Een van de punten van feedback die de coureurs hebben gegeven, ging over de zichtbaarheid. Op sommige stukken van het circuit haalden de coureurs enorm hoge snelheden in enorm snelle bochten. Deze moesten ze soms echter blind insturen, wat potentieel gevaarlijke situaties op kon leveren. In bocht 2, 3, 14 en 21 zal de omheining daarom verder naar buiten worden verplaatst, zodat de coureurs beter zicht hebben op het moment dat ze insturen. De barriers zullen ongeveer 1 à 1.5 meter meer naar buiten worden verplaatst. Tegelijkertijd zullen er meer barriers worden geplaatst die hetzelfde zijn als in Monaco. Deze geven iets meer mee op het moment dat een coureur deze schampt. Zo kunnen de coureurs meer risico nemen. In bocht 4, 16, 22 en 24 is dit het geval.

Crashplek Verstappen verbreed

Velen herinneren zich nog die geweldige ronde van Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de eerste Saoedische Grand Prix. Althans, tot aan de laatste bocht was het een geweldige ronde, want de Red Bull-coureur ging iets te wijd en in een poging om toch nog vroeg op het gas te gaan nam hij de vangrails mee. In de toekomst zal dit niet meer mogelijk zijn. Althans, niet op dezelfde manier, want de Grand Prix-organisatie in Saoedi-Arabië zal die bocht voordat het raceweekend van 25 tot en met 27 maart begint, aanpakken. Ook daar wordt de bocht verbreed, met anderhalve meter meer circuit. Op die manier kunnen de coureurs meer snelheid meenemen door de bocht. Verder zullen er nog wat andere wijzigingen zijn. Een kunstenaar gaat ervoor zorgen dat de uitloopstroken van mooie kleurtjes worden verzien en de starttijd is eerder dan vorig seizoen. 20:00 uur lokale tijd, in plaats van 20:30 uur. Het overzicht met starttijden van alle Formule 1-Grands Prix zie je hier, of je kan onze kalender downloaden.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'