Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Dramaweekend Red Bull compleet: Team grijpt ook nipt naast troostprijs

Het was niet het weekend van Red Bull, dat moge duidelijk zijn. Tot overmaat van ramp werd het team ook in de pitstraat afgetroefd door een concurrent.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De uitvalbeurt van Max Verstappen en het dramatische raceweekend van Sergio Perez zullen een zure nasmaak achterlaten bij het Red Bull-team. Helaas voor het team ging het zelfs helemaal met lege handen naar huis, nadat ook de pitcrew niet als vanouds wist te schitteren tijdens de pitstops.

Alhoewel, met een tijd van 2,14 persten ze er nog steeds een belachelijk snelle pitstop uit, maar Williams wist de vier banden van Nicholas Latifi nog net wat sneller te verwisselen. In 2,10 seconden kon de Canadees na zijn pitstop in ronde negentien weer wegrijden.

Vanwege de uitvalbeurt van Verstappen kon Red Bull natuurlijk maar een coureur van vers rubber voorzien, maar daar kregen ze bij Perez wel drie kansen voor. De tweestopsstrategie van de Mexicaan viel tegen en in het slot haalde het team hem nog een derde keer naar binnen voor vers rubber.

In het pitstopklassement loopt Williams iets in op Red Bull, maar daar zal het team niet wakker van liggen. Met 273 punten tegenover 133 voor achtervolger Williams hebben ze nog steeds een megavoorsprong op de naaste pitstopconcurrent.

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend