© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Drie Formule 1-coureurs in top 100 best betaalde sporters ter wereld

06 jun. 2018 17:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Drie Formule 1-coureurs staan in de top 100 van best betaalde sporters ter wereld. Lewis Hamilton scoort met de twaalfde plaats op de ranglijst van Forbes het beste.

Hamilton best betaalde Formule 1-coureur

Lewis Hamilton's inkomen wordt door Forbes geschat op een slordige 51 miljoen dollar, waarmee de viervoudig wereldkampioen beslag legt op de twaalfde plaats van de top 100 best betaalde sporters ter wereld.

Die andere viervoudig wereldkampioen Formule 1, Sebastian Vettel, moet genoegen nemen met de achttiende plaats, met een geschat jaarinkomen van ruim 42 miljoen dollar.

McLaren-coureur Fernando Alonso is de derde F1-coureur op de lijst. De Spanjaard is met een geschat inkomen van 32 miljoen dollar goed voor de 39e plaats op de lijst.

Ter indicatie, met zijn drieën kunnen Hamilton, Vettel en Alonso niet op tegen de absolute nummer één op de lijst. Bokser Floyd Mayweather mocht ruim 285 miljoen dollar bij mogen schrijven op zijn bankrekening. 

De Amerikaan was eigenlijk met pensioen gegaan, maar werd uitgedaagd door Conor McGregor om het nog toch nog een keer tegen hem op te nemen. Mayweather bokste zodoende in 36 minuten zijn bizarre jaarinkomen bij elkaar.

Opvallend aan de lijst is verder dat er geen vrouwelijk sporters op staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen