Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Drie Formule 1-coureurs in top 100 best betaalde sporters ter wereld

Drie Formule 1-coureurs staan in de top 100 van best betaalde sporters ter wereld. Lewis Hamilton scoort met de twaalfde plaats op de ranglijst van Forbes het beste.

Lewis Hamilton's inkomen wordt door Forbe s geschat op een slordige 51 miljoen dollar, waarmee de viervoudig wereldkampioen beslag legt op de twaalfde plaats van de top 100 best betaalde sporters ter wereld. Die andere viervoudig wereldkampioen Formule 1, Sebastian Vettel, moet genoegen nemen met de achttiende plaats, met een geschat jaarinkomen van ruim 42 miljoen dollar. McLaren-coureur Fernando Alonso is de derde F1-coureur op de lijst. De Spanjaard is met een geschat inkomen van 32 miljoen dollar goed voor de 39e plaats op de lijst.

Ter indicatie, met zijn drieën kunnen Hamilton, Vettel en Alonso niet op tegen de absolute nummer één op de lijst. Bokser Floyd Mayweather mocht ruim 285 miljoen dollar bij mogen schrijven op zijn bankrekening. De Amerikaan was eigenlijk met pensioen gegaan, maar werd uitgedaagd door Conor McGregor om het nog toch nog een keer tegen hem op te nemen. Mayweather bokste zodoende in 36 minuten zijn bizarre jaarinkomen bij elkaar. Opvallend aan de lijst is verder dat er geen vrouwelijk sporters op staan.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi