Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Druk op Perez neemt toe: Manager Norris gespot bij Red Bull

Op dezelfde dag dat Helmut Marko roept dat hij Lando Norris graag bij Red Bull ziet, komen paparazzi-achtige foto's naar buiten van de Oostenrijker samen met de manager van Norris.

Het kan toeval zijn, maar dat de twee dingen nagenoeg op hetzelfde moment naar buiten komen, zal de druk op Sergio Perez bij Red Bull verder opvoeren. De Mexicaan presteert momenteel niet naar behoren. Helmut Marko liet in de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung namelijk doorschemeren dat Lando Norris dé ideale coureur is voor Red Bull. "Lando heeft een contract bij McLaren tot en met 2025, maar hij is met afstand de beste van de jongere coureurs. Hij zou met zijn jeugdige karakter ook het beste bij Red Bull passen. Het is bovendien geen geheim dat hij en Max goede vrienden zijn", aldus de Oostenrijker.

Timing

Toevallig komen er ongeveer op hetzelfde moment foto's naar buiten van de manager van Norris die op Silverstone samen met Marko om tafel zit. Mark Berryman behartigt al sinds de kartdagen de belangen van de F1-coureur. Marko heeft benadrukt dat Perez niet voor zijn zitje hoeft te vrezen zolang zijn contract nog loopt. Dat is tot eind 2024. Norris ligt op zijn beurt nog tot en met 2025 vast bij McLaren. Toch zijn de foto's opvallend te noemen, zeker in combinatie met de uitvoerige complimenten vanuit Red Bull aan het adres van de Brit.

1678488984253526026

Why was Red Bull boss Helmut Marko meeting Lando Norris’s agent at British GP? ✍️ @tomcary_tel #TelegraphSport #BritishGP — Telegraph Sport (@TelegraphSport) July 10, 2023

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'