Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

DTM-teambaas stomverbaasd na test Verstappen: "Max is van een ander niveau!"

Max Verstappen zit deze winter niet stil en kwam in Portugal in een DTM-bolide terecht. De teambaas in wiens bolide hij reed, was diep onder de indruk.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dat was Lorenz Frey-Hilti, teambaas bij Emil Frey Racing. Thierry Vermeulen, de zoon van de manager van Max Verstappen, komt voor dat team uit in de DTM-klasse en rijdt in de kleuren van Verstappen.COM Racing. Samen met de F1-kampioen streek Vermeulen in december neer in Portugal, waar ze samen een test afwerkten in de Ferrari 296 GT3-bolide.

Twee dagen reden ze vele ronden op Portimao en hielp Verstappen zijn goede vriend Thierry. Teambaas Frey-Hilti was na afloop onder de indruk van Verstappen, die hij voor het eerst had ontmoet. "Het doel van de test met Max was om Thierry te steunen en onze performance met behulp van Max' feedback te verbeteren", zo laat hij optekenen tegen het Duitse Motorsport-Total.

"Max heeft op beide dagen in de auto gezeten. Op de eerste dag wisselden ze af en hebben ze zo'n 100 kilometer gereden. We hebben veel verschillende dingen uitgeprobeerd. Het was een eer dat we zijn diensten konden gebruiken en als raceteam samen met hem konden testen. Dat was echt briljant."

Verstappen van wereldklasse

Niet alleen de skills van Verstappen, maar ook de persoonlijkheid van de F1-coureur maakten indruk op Frey-Hilti. "Het is altijd interessant om een bekend persoon te ontmoeten. Je denk dat je die persoon kent, maar als je hem dan in het echt leven tegenkomt, dan ervaar je een heel ander persoon. Hij is heel erg nuchter en heel aardig."

"Het is prachtig om te zien hoe veel passie hij heeft voor autosport en wat hij heeft bereikt. Zelfs in een GT3-bolide was zijn feedback van een heel ander niveau dan alles wat ik eerder had gezien. Hij is van wereldklasse", geniet de Zwitser.

Het duurde niet lang of Verstappen had de GT3-bolide, waarin hij nog maar weinig meters reed, naar zijn hand gezet. "Hij kroop achter het stuur en in de eerste vliegende ronde stond hij er meteen. Als je naar de onboardbeelden en de data kijkt, dan is het zeer indrukwekkend hoe hij met de auto omgaat, hoe snel hij zich aanpast en altijd het maximale eruit perst."

"Er reden die dag ook andere GT3-bolides rond, maar ik kan alleen maar zeggen dat Verstappen op een andere niveau dan de rest reed. Er bestaan goede coureurs die door een gebrek aan ervaring niet kunnen schitteren in een GT3-bolide, maar Max is anders. Als iets vier wielen heeft, dan is hij er snel in."

De lofzang is nog niet voorbij. Integendeel. "Qua ontwikkeling van de auto is hij briljant. De auto is anders dan een F1-bolide, maar natuurkunde werkt overal hetzelfde. Max' input helpt enorm als we verschillende afstellingen testen. Dit helpt Thierry en het team enorm."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'