Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2021

Dubieuze voormalig F1-sponsor hint op terugkeer in de sport

Rich Energy, de energiedrankjesfabrikant die in 2019 sponsor was van Haas en vooral op een negatieve manier opviel, geeft aan terug te gaan keren in de Formule 1.

Grosjean canada2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

In 2019 verscheen Haas F1 met een zwart-gouden livery aan de start van het seizoen. Die hadden ze te danken aan sponsor Rich Energy. De Britse energiedrankjesfabrikant was in zee gegaan met het Amerikaanse team, maar al snel bleek de samenwerking niet heel voorspoedig te verlopen.

Na tegenvallende prestaties trok Rich Energy na een half jaar plots de stekker uit het project, nadat het team al meerdere keren bijzondere capriolen had uitgehaald. Dat deed het vooral in de vorm van Rich Energy-baas William Storey.

Via Twitter haalde hij meerdere keren uit naar zijn eigen team, dat ondermaats presteerde, maar ook naar bijvoorbeeld Red Bull, dat een concurrerende energiedrank is. Nadat het Haas F1 de rug had toe gekeerd weigerde het bovendien te betalen.

Nu, ruim anderhalf jaar later, hint dezelfde Storey echter weer op een terugkeer in de Formule 1. Op Twitter deelt hij een foto van een F1-wagen gehuld in een Rich Energy-livery. Het gaat volgens hem om een livery die was ontworpen toen de energiedrankjes fabrikant Force India over wilde nemen.

"Dit was ons originele design voor de Rich Energy Formule 1-wagen toen we Force India probeerden te kopen. Ik denk dat veel mensen verrast zullen zijn zodra we weer terug zijn in de Formule 1, en zeker om weer te zien met welk team! De koningsklasse van de autosport!", zo luidt de begeleidende tekst.

19 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1