Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

‘Ducati geeft Marquez zijn zin, megastrijd aanstaande’

De MotoGP is de grote winner wanneer het nieuwste gerucht omtrent Marc Marquez waarheid zou worden. Achtvoudig wereldkampioen Marquez zou namelijk op het punt staan om een spectaculaire overstap te maken in 2025.

MotoGP Jerez Marquez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is de droom van iedere race organisatie en de nachtmerrie van ieder raceteam; De twee beste coureurs op de grid onder te brengen bij het beste team op de grid. Dit scenario lijkt in 2025 waarheid te worden in de MotoGP. Ducati zou volgens Motorsport namelijk op het punt staan om de overstap van Marc Marquez naar het fabrieksteam in 2025 te bevestigen. Daar zou hij de teamgenoot worden van de huidige wereldkampioen in de MotoGP, Francesco Bagnaia.

In eerste instantie hoopte Ducati verder te gaan met Bagnaia en Jorge Martin. Daarmee zou er zitje vrijkomen bij het eerste satelliet team van Ducati, Prema. Marquez liet echter weten dat hij niet zit te wachten op weer een contract bij een satelliet team, ondanks dat hij ook daar de beschikking zou krijgen over een 2025-fabrieksmachine.

Daarop zou Ducati in paniek zijn geraakt en het fabrieksteam zitje alsnog aan Marquez hebben aangeboden. Men was namelijk bang dat de goed presterende Marquez anders na een seizoen het Italiaanse merk alweer zou gaan verlaten. Een logische maar tegelijkertijd ook opvallende keuze.

Bagnaia en Marquez zijn grote rivalen van elkaar en vochten al verschillende harde duels uit met elkaar. Daarbij ging het ook al eens mis en dus zal de leiding van het Ducati-team in 2025 hard moeten werken om de hegemonie binnen het team in balans te houden.

Voor Marquez zou een overstap richting het fabrieksteam van Ducati een grote overwinning zijn. De Spanjaard is bij Gresini dit jaar weer opgeleefd na jaren van lastige seizoenen waarin hij de mega prestaties uit het verleden niet meer kon herhalen. Bij Gresini laat hij dit seizoen weer tekenen van de ‘oude Marquez’ zien en dus is een overstap naar Ducati de grootst mogelijke overwinning voor Marquez.

Daarnaast zouden ook de MotoGP-fans winnaars zijn wanneer de overstap definitief doorgang zou vinden. Een strijd tussen Bagnaia en Marquez levert namelijk gegarandeerd buitengewone actie op.

Ongetwijfeld zal Martin zeer teleurgesteld zijn en lijkt hij de Ducati-familie vaarwel zeggen. Ook de huidige teamgenoot van Bagnaia, Enea Bastianini zal opzoek moeten naar een nieuw zitje.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training