© Repsol Honda

Nieuwsoverzicht

Ducati-testrijder: "Vertrek Lorenzo een aderlating voor het team"

Ducati zag aan het eind van vorig seizoen MotoGP-held Jorge Lorenzo naar Repsol Honda vertrekken. Volgens de testrijder van de Italiaanse formatie, Michele Pirro, is dat een groot verlies voor Ducati.

Al enkele jaren is Michele Pirro een van de waardevolle krachten achter de schermen bij het MotoGP team van Ducati. De Italiaan kwam in zijn carrière al in veel verschillende klassen uit maar kwam op het hoogste niveau vaak net iets te kort om constant mee te kunnen strijden aan de top. Als testrijder van Ducati mag hij enkele keren per seizoen met een wildcard deelnemen aan wedstrijden. Tijdens die weekenden zag de 32-jarige coureur de afgelopen twee seizoenen de klasse van Jorge Lorenzo.

"Wat Jorge vorig seizoen presteerde op het circuit van Mugello was fantastisch. Natuurlijk is het altijd een combinatie van factoren die je de overwinning oplevert, maar het was vooral de klasse van Lorenzo die kwam bovendrijven. De rest van het afgelopen seizoen heb ik dan ook veel van hem kunnen leren. Met name de soepele manier van gas geven is iets wat ontzettend opvalt bij hem", aldus Pirro tegenover de Corriere dello Sport.

"Het mag duidelijk zijn dat het verlies van Lorenzo een harde klap is voor Ducati", vervolgt Pirro zijn lovende verhaal over vijfvoudig wereldkampioen. "Ik kijk ook al uit naar de strijd tussen Marquez en Lorenzo op dezelfde Honda-machine aankomend seizoen. Ze zijn naast twee fantastische coureurs ook twee sterke persoonlijkheden en het zal interessant zijn om te zien hoe de strijd tussen de twee Honda-rijders zich zowel op als naast de baan zal gaan ontwikkelen. Lorenzo heeft een uitgesproken mening en is soms wellicht zelfs te direct. Die directheid zou ervoor kunnen zorgen dat de strijd tussen hem en Marquez alleen nog maar groter zal gaan worden gedurende het seizoen."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen