© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Eénstopper moet Verstappen naar het podium helpen in GP Abu Dhabi

25 nov. 2018 11:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Uit de top zes is Max Verstappen voor wat betreft de banden waar hij op start de vreemde eend in de bijt. Hij start op hypersofts, terwijl alle anderen voor hem op de ultrasofts starten. Dat heeft gevolgen voor zijn strategie.

Doordat Max Verstappen op de hypersofts moet starten, lijkt de volgens Pirelli op één na snelste strategie de aangewezen koers te zijn voor de Nederlander. Volgens de berekeningen van de Italiaanse bandenfabrikant kan de Nederlander na een rondje of acht tot twaalf binnenkomen voor verse supersofts, zonder daarmee al teveel tijd te verliezen.

Aangezien de Red Bull-coureur, startend vanaf de zesde plaats enkel een nieuw setje van die supersofts tot zijn beschikking heeft, lijkt dat de aangewezen strategie te zijn. Met die acht tot twaalf ronden zal hij als bandenfluisteraar vermoedelijk wel wat kunnen spelen. Hij heeft immers eerder aangetoond langer door te kunnen rijden op de hypersofts dan menig ander op de hardere ultrasofts.

Voor dan mannen die starten op de ultrasofts (de complete top vijf) ligt eveneens een éénstopper voor de hand. Na achttien tot 22 ronden zou er gewisseld moeten worden naar supersofts. Voor mensen die nog ergens een hagelnieuw setje hypersofts hebben liggen, waaronder Sebastian Vettel, kan een late pitstop interessant zijn, maar dan moet men wel heel zuinig omspringen met die ultrasofts en dat is maar weinigen gegeven.

© Pirelli

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen