Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eénstopper moet Verstappen naar het podium helpen in GP Abu Dhabi

Uit de top zes is Max Verstappen voor wat betreft de banden waar hij op start de vreemde eend in de bijt. Hij start op hypersofts, terwijl alle anderen voor hem op de ultrasofts starten. Dat heeft gevolgen voor zijn strategie.

Doordat Max Verstappen op de hypersofts moet starten, lijkt de volgens Pirelli op één na snelste strategie de aangewezen koers te zijn voor de Nederlander. Volgens de berekeningen van de Italiaanse bandenfabrikant kan de Nederlander na een rondje of acht tot twaalf binnenkomen voor verse supersofts, zonder daarmee al teveel tijd te verliezen.

Aangezien de Red Bull-coureur, startend vanaf de zesde plaats enkel een nieuw setje van die supersofts tot zijn beschikking heeft, lijkt dat de aangewezen strategie te zijn. Met die acht tot twaalf ronden zal hij als bandenfluisteraar vermoedelijk wel wat kunnen spelen. Hij heeft immers eerder aangetoond langer door te kunnen rijden op de hypersofts dan menig ander op de hardere ultrasofts. Voor dan mannen die starten op de ultrasofts (de complete top vijf) ligt eveneens een éénstopper voor de hand. Na achttien tot 22 ronden zou er gewisseld moeten worden naar supersofts. Voor mensen die nog ergens een hagelnieuw setje hypersofts hebben liggen, waaronder Sebastian Vettel, kan een late pitstop interessant zijn, maar dan moet men wel heel zuinig omspringen met die ultrasofts en dat is maar weinigen gegeven.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst