© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Eénstopper snelste strategie in snelste race van het jaar

02 sep. 2018 13:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen start de race op Monza vanmiddag als vijfde. Zonder calamiteiten zal hij daar hoogstwaarschijnlijk ook finishen. Red Bull kan niet tippen aan de Ferrari's en Mercedessen en ook qua strategie lijkt er weinig ruimte om te verrassen.

Als Max Verstappen vanmiddag start op de supersofts waar hij Q2 mee reed, heeft hij nog maar één nieuw setje banden over. Het is een setje van de softs, waar hij waarschijnlijk na één enkele pitstop de race op uitrijdt.

Het is een strategie die voor iedereen de meest logisch optie lijkt. Pirelli bevestigt dat volgens hun calculaties de éénstopper het snelste is. Het pitstopwindow nemen ze daarvoor vrij ruim, ze geven aan dat het bezoekje aan het team ergens tussen ronde twintig en ronde dertig plaats kan vinden.

Binnen dat window is er voor de teams, afhankelijk van de slijtage van de supersofts, ruimte voor een under- over overcut.

© Pirelli

Voor de mannen die buiten de top tien starten heeft Pirelli een alternatieve éénstopper uitgedokterd. Een start op de softs kan na 25 tot 35 opgevolgd worden door een run naar de streep op de supersofts.

Mocht het veel warmer worden dan verwacht, zo redeneert Pirelli, dan kan een tweede stint op de mediums nog uitkomst bieden. In dat geval moet Verstappen vertrouwen op zijn puike bandenmanagement, aangezien hij dus niet over een nieuw setje van de medium-compound beschikt.

© Pirelli

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen