Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eénstopper snelste strategie in snelste race van het jaar

Max Verstappen start de race op Monza vanmiddag als vijfde. Zonder calamiteiten zal hij daar hoogstwaarschijnlijk ook finishen. Red Bull kan niet tippen aan de Ferrari's en Mercedessen en ook qua strategie lijkt er weinig ruimte om te verrassen.

Als Max Verstappen vanmiddag start op de supersofts waar hij Q2 mee reed, heeft hij nog maar één nieuw setje banden over. Het is een setje van de softs, waar hij waarschijnlijk na één enkele pitstop de race op uitrijdt.

Het is een strategie die voor iedereen de meest logisch optie lijkt. Pirelli bevestigt dat volgens hun calculaties de éénstopper het snelste is. Het pitstopwindow nemen ze daarvoor vrij ruim, ze geven aan dat het bezoekje aan het team ergens tussen ronde twintig en ronde dertig plaats kan vinden. Binnen dat window is er voor de teams, afhankelijk van de slijtage van de supersofts, ruimte voor een under- over overcut.

Voor de mannen die buiten de top tien starten heeft Pirelli een alternatieve éénstopper uitgedokterd. Een start op de softs kan na 25 tot 35 opgevolgd worden door een run naar de streep op de supersofts. Mocht het veel warmer worden dan verwacht, zo redeneert Pirelli, dan kan een tweede stint op de mediums nog uitkomst bieden. In dat geval moet Verstappen vertrouwen op zijn puike bandenmanagement, aangezien hij dus niet over een nieuw setje van de medium-compound beschikt.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen