Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Bernie Ecclestone

Ecclestone: "De Formule 1 heeft absoluut geen budgetplafond nodig"

Oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone is op 88-jarige leeftijd nog altijd diep geïnteresseerd in de F1-wereld. De plannen voor de toekomst staan hem echter absoluut niet aan.

In 2021 worden de Formule 1-regels compleet omgegooid, en zal er bijvoorbeeld een budgetplafond worden ingesteld van 175 miljoen dollar. Het betekent dat de budgetten van de grote teams zoals Mercedes, Ferrari en Red Bull aanzienlijk zullen moeten krimpen. Oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone ziet de aanstaande veranderingen met argusogen aan, zo vertelt hij in gesprek met het Duitse Auto Motor und Sport.

"De laatste maanden hebben we gezien hoe Formule 1-races eruit horen te zien. Als het spektakel zo blijft, dan zie ik geen enkele reden om veranderingen door te voeren. Het is altijd hetzelfde liedje; als de show een paar races wat minder is, dan komen er overal opeens klagende mensen tevoorschijn. Het probleem is dat mensen niks zeggen als het goed gaat, maar alleen van zich laten horen als het even wat minder gaat."

"Het is dan ook onzinnig om de regels om te gooien. Als ze het doen, dan moet het iets dramatisch zijn, zoals compleet nieuwe motoren, maar zo ver willen ze niet gaan. Een budgetplafond is niet eens noodzakelijk om de verschillen tussen de teams te kunnen verkleinen. De technische regels moeten gewoon beter worden geschreven."

"Bovendien is het idee om meer standaard onderdelen in te voeren ook onzinnig", zo vervolgt de stokoude Brit. "De technische strijd hoort bij de Formule 1. Als we dat verliezen, dan verliezen we de essentie van de sport. Elk team wil gewoon een betere auto bouwen dan de rest, zo is het nou eenmaal. Als je daar als team niet genoeg geld voor hebt, dan heb je niks te zoeken in de koningsklasse van de autosport", aldus Ecclestone.

8 reacties