Ecclestone: 'Geen Formule 1 zonder Ferrari'

06 jan. 2018 08:48 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 eigenaren moeten het dreigement van Ferrari om de F1 te verlaten zeer serieus nemen. Deze waarschuwing geeft voormalig F1-baas Bernie Ecclestone aan Liberty Media.

Ecclestone waarschuwt Liberty Media voor vertrek Ferrari

De jaarlijkse dreigementen van Ferrari om de Formule 1 te verlaten waren de laatste maanden serieuzer dan ooit te voren. De Italianen zijn het niet eens met de koers die Liberty Media wil voeren. De toekomstige F1-motoren, kostenbesparingen en standaardisering van auto's valt verkeerd bij Ferrari president Marchionne.

Ecclestone waarschuwt voor de gevolgen van een mogelijk vertrek van Ferrari uit de F1. 

"Als de ingeslagen weg Marchionne (Ferrari red.) niet bevalt, kan hij er zo maar de stekker uittrekken", laat Ecclestone aan Auto Motor und Sport weten.

Ecclestone merkt daarbij op dat Marchionne Ferrari vanuit een zakelijk oogpunt bestuurt. Een vertrek uit de F1 is dan ook een serieuze optie volgens de Brit.

"Als Luca di Montezemolo dit had gezegd dan had ik het niet zo serieus genomen. Hij was een echte motorsport man. Sergio Marchionne kan leven zonder de F1. Hij is alleen geïnteresseerd in het bedrijf."

"Voor hem is het belangrijkste dat hij de aandeelhouders een goed zakelijk resultaat kan bieden. Als Marchionne het pad dat de F1 kiest niet leuk vindt dan zal hij stoppen. Ik denk dat Ferrari zonder de F1 kan leven, maar andersom is dat niet het geval."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen