Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone: 'Geen Formule 1 zonder Ferrari'

De Formule 1 eigenaren moeten het dreigement van Ferrari om de F1 te verlaten zeer serieus nemen. Deze waarschuwing geeft voormalig F1-baas Bernie Ecclestone aan Liberty Media.

De jaarlijkse dreigementen van Ferrari om de Formule 1 te verlaten waren de laatste maanden serieuzer dan ooit te voren. De Italianen zijn het niet eens met de koers die Liberty Media wil voeren. De toekomstige F1-motoren, kostenbesparingen en standaardisering van auto's valt verkeerd bij Ferrari president Marchionne. Ecclestone waarschuwt voor de gevolgen van een mogelijk vertrek van Ferrari uit de F1. " Als de ingeslagen weg Marchionne (Ferrari red.) niet bevalt, kan hij er zo maar de stekker uittrekken", laat Ecclestone aan Auto Motor und Sport weten.

Ecclestone merkt daarbij op dat Marchionne Ferrari vanuit een zakelijk oogpunt bestuurt. Een vertrek uit de F1 is dan ook een serieuze optie volgens de Brit. "Als Luca di Montezemolo dit had gezegd dan had ik het niet zo serieus genomen. Hij was een echte motorsport man. Sergio Marchionne kan leven zonder de F1. Hij is alleen geïnteresseerd in het bedrijf." " Voor hem is het belangrijkste dat hij de aandeelhouders een goed zakelijk resultaat kan bieden. Als Marchionne het pad dat de F1 kiest niet leuk vindt dan zal hij stoppen. Ik denk dat Ferrari zonder de F1 kan leven, maar andersom is dat niet het geval."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'