© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ecclestone haalt uit: 'Liberty zegt veel, maar presteert niets'

16 okt. 2017 13:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Bernie Ecclestone is de man die de Formule 1 groot maakte, maar de 80-plusser nam eind vorig jaar afscheid van de F1. De nieuwe eigenaren van Liberty Media hebben volgens Bernie nog niets gepresteerd.

Voormalig F1-goeroe Bernie Ecclestone niet onder indruk van Liberty Media

Ecclestone stond decennia lang aan het roer van de Formule 1. Onder zijn bewind groeide de sport uit van een autosportklasse tot de koningsklasse van de autosport. In de jaren 90 en 00's beleefde de sport haar hoogtepunt, maar de laatste jaren ging de F1 gebukt onder de verkeerde keuzes. De kijkcijfers liepen terug en veel fans vinden de sport saai en voorspelbaar.

Liberty Media beloofde de fans en teams erg veel, maar tot heden is daar volgens Ecclestone niets van terecht gekomen. Het lijken de woorden van een wrange ex- 'dictator' van de sport, maar op bepaalde punten heeft Bernie wel gelijk.

"Ze hebben nog niets voor elkaar gekregen, voor zover ik dat kan beoordelen. Ik kreeg dingen voor elkaar omdat ik ook dingen deed, zij praten alleen maar. Ze wilden zes races in Amerika bijvoorbeeld."

Ondanks verhalen over stratenraces op Long Beach of Las Vegas is er nog geen nieuwe F1-race bijgekomen. Wat Liberty wel is gelukt, is om de sport online groter te maken en de fans te betrekken bij de sport. 

"Chase Carey had allemaal ideeën wat er moest veranderen, maar komt er nu achter dat het allemaal niet zo makkelijk is als hij dacht. Dus ja, dan heb ik wel een beetje medelijden met hem."

Volgens Bernie Ecclestone is hij niet langer welkom op de circuits. Eenmaal kwam hij dit jaar op uitnodiging van Liberty Media naar een Grand Prix.

"Chase heeft een van de dames op kantoor opgezadeld met een bericht dat er geen kantoorruimte meer voor mij is op een circuit. Dit betekent eigenlijk gewoon dat ze mij liever niet bij de F1-races zien. Het was beter geweest als ze mij dat gewoon direct hadden gezegd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen