Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone haalt uit naar 'schandalig' Mercedes: "Zetten krassen op hun eigen ster"

Mercedes ging na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi meteen in protest. Het team vond dat er door de wedstrijdleiding niet goed was gehandeld en protesteerde tegen de uitslag van de race. Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone noemt de acties van Mercedes 'een schande'.

Max Verstappen wist zondag de Grand Prix van Abu Dhabi en daarmee het wereldkampioenschap op zijn naam te schrijven. In de laatste ronde van de race wist de Nederlander zijn rivaal Lewis Hamilton in te halen. Volgens Bernie Ecclestone is de Red Bull-coureur 'absoluut' verdiend wereldkampioen. "Op jonge leeftijd won hij van Lewis Hamilton, een van de beste coureurs allertijden. En niet alleen op de baan", aldus de voormalig baas van de Formule 1 tegen Müncher Merkur. Ecclestone vindt dat Verstappen dit jaar is 'gepest' door Mercedes. "Het Mercedes-team haalde alles uit de kast, ook in de media, om Max van streek te maken. Je kunt bijna spreken van pesten." De Nederlander liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan.

Protest is smet op F1-seizoen

De oud-F1-baas denkt dat de Duitse renstal een betere auto had dan Red Bull en vindt daardoor dat Verstappen het wereldkampioenschap alleen nog maar meer verdiend. "Over het hele jaar genomen had Mercedes de snellere auto, en daarom wonnen zij de constructeurstitel op relatief superieure wijze. Dat maakt Max' rijderstitel nog waardevoller. Omdat het laat zien dat hij als coureur het verschil kan maken", vindt de 91-jarige Brit. Waar Hamilton de Nederlander meteen na de race feliciteerde, legde zijn team zich nog niet neer bij de beslissing maar ging in protest. Twee protesten van het team zijn al afgewezen. Maar de Duitse renstal heeft de intentie uitgesproken om opnieuw in protest te gaan en heeft nog even de tijd om dat te doen . Ecclestone vindt het protest van Mercedes geen waardig afscheid van het seizoen. "De geweldige competitie die Verstappen en Hamilton hebben laten zien, is daardoor volledig verloren gegaan. Het is een schande. Ze bouwen waarschijnlijk de beste auto's ter wereld, maar door het protest zetten ze krassen op hun eigen ster."

'Ramp voor de Formule 1'

De voormalig baas van de Formule 1 heeft zich ook nog uitgelaten over het moment toen Toto Wolff op de radio schreeuwde naar de wedstrijdleiding. Volgens Ecclestone was het een 'een lachtertje' om live te zien hoe teambazen "beslissingen van de wedstrijdleiding tijdens een wedstrijd probeerden te beïnvloeden." De Brit denkt dat dit soort gesprekken niet goed zijn voor de sport. "Het is een ramp voor de Formule 1. De sport lijdt onder het feit dat het niet meer puur om competitie gaat, maar alleen om het belang van een paar individuen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"