Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Bernie Ecclestone

Ecclestone heeft wéér een bijzondere ingeving om de Formule 1 spannender te maken

Ook al is Bernie Ecclestone niet meer de baas van de Formule 1, hij blijft nog altijd meedenken over hoe de sport beter kan worden gemaakt. Het is daarbij niet de eerste keer dat hij met een opmerkelijk idee komt.

Bernie Ecclestone staat erom bekend wel vaker wilde ideeën te hebben om de Formule 1 te verbeteren. Zo stelde hij eerder al eens voor dat coureurs enkele keren tijdens een race een stuk kunnen afsnijden, of het kunstmatig nat maken van het circuit.

Zijn nieuwste voorstel is om de teams de keuze te geven om een eigen bolide te bouwen, óf een kant-en-klare bolide te gebruiken. Op die manier zou je een kampioenschap voor constructeurs en teams hebben, waarbij het coureurskampioenschap ongewijzigd zou blijven. Hij lichtte zijn idee toe tegenover ESPN.

"De zelfstandige constructeurs zouden hun eigen motor en chassis bouwen, net zoals Ferrari en Mercedes nu doen. De overige teams zouden een standaard auto krijgen, waarvan de motor een heel seizoen mee zou moeten gaan. Op die manier is een budgetplafond ook niet meer zo onhaalbaar. Om de competitie eerlijk te houden kunnen we de auto’s van de constructeurs verzwaren, wanneer ze te snel worden ten opzichte van de teams met de standaardauto’s."

De ideeën van Ecclestone stoppen daar echter nog niet. "Tanken moet wat mij betreft weer mogelijk worden, maar niet verplicht. Hetzelfde geldt voor bandenwissels. Daarnaast moeten teams en constructeurs de mogelijkheid krijgen om slechts één auto in te zetten en verder zou ik de technische reglementen voor de zelfstandige constructeurs hetzelfde houden als ze nu zijn. Uiteindelijk moet alles ter discussie kunnen staan. Entertainende races zijn waardevoller dan dure technologie", besluit de voormalig Formule 1-baas.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2019?

Speel mee en win een van de twee gesigneerde Max Verstappen caps!

Speel mee

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

0 reacties

Net binnen

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in