Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone heeft pijnlijk advies voor Schumacher

Mick Schumacher is nog niet zeker van zijn stoeltje in de Formule 1 voor 2023. Bernie Ecclestone heeft in ieder geval al een advies voor de jonge Duitser: de F1 verlaten.

Na twee seizoenen in de Formule 1 is nog niet iedereen overtuigd van Mick Schumacher en zijn rijkunsten. De Haas-coureur heeft nog geen contract voor 2023 en krijgt dit mogelijk ook niet. In de wandelgangen wordt Nico Hulkenberg genoemd als zijn vervanger, maar een kans om te blijven heeft de jonge Duitser volgens zijn teambaas nog wel. Toch zal het spannend worden voor de zoon van Michael Schumacher. Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft er in ieder geval weinig vertrouwen in en adviseert hem om de koningsklasse te verlaten. "Misschien moet hij de F1 maar vergeten en zich gaan focussen op andere raceklassen", zegt hij tegen het Duitse RTL . "Zijn naam is zijn grootste last, maar hij probeert daar zo goed als hij kan mee om te gaan. Dat is ook precies waar al die problemen vandaan komen. Daarom: vergeet het en ga winnen in een andere raceklasse."

Mentaal probleem voor Schumacher?

Dat Schumacher niet naar verwachting presteert, ligt volgens Ecclestone niet aan de leeftijd van de jonge coureur. "Het gaat om je mentale sterktes. Kijk naar Juan Manuel Fangio, bijvoorbeeld. Hij startte op een leeftijd waarop iedereen juist stopte (met racen, red.)." Met nog twee Formule 1-races te gaan in 2022 zal er snel een update komen over het laatste stoeltje voor volgend seizoen. Schumacher maakt kans op het stoeltje, maar er wordt ondertussen volop gepraat over een mogelijke comeback van Hulkenberg in de koningsklasse. Teambaas Guenther Steiner liet onlangs weten de knoop rond de GP van Abu Dhabi te willen doorhakken.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'