Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Ecclestone heeft pijnlijk advies voor Schumacher

Mick Schumacher is nog niet zeker van zijn stoeltje in de Formule 1 voor 2023. Bernie Ecclestone heeft in ieder geval al een advies voor de jonge Duitser: de F1 verlaten.

Schumacher Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na twee seizoenen in de Formule 1 is nog niet iedereen overtuigd van Mick Schumacher en zijn rijkunsten. De Haas-coureur heeft nog geen contract voor 2023 en krijgt dit mogelijk ook niet. In de wandelgangen wordt Nico Hulkenberg genoemd als zijn vervanger, maar een kans om te blijven heeft de jonge Duitser volgens zijn teambaas nog wel.

Toch zal het spannend worden voor de zoon van Michael Schumacher. Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft er in ieder geval weinig vertrouwen in en adviseert hem om de koningsklasse te verlaten. "Misschien moet hij de F1 maar vergeten en zich gaan focussen op andere raceklassen", zegt hij tegen het Duitse RTL.

"Zijn naam is zijn grootste last, maar hij probeert daar zo goed als hij kan mee om te gaan. Dat is ook precies waar al die problemen vandaan komen. Daarom: vergeet het en ga winnen in een andere raceklasse."

Mentaal probleem voor Schumacher?

Dat Schumacher niet naar verwachting presteert, ligt volgens Ecclestone niet aan de leeftijd van de jonge coureur. "Het gaat om je mentale sterktes. Kijk naar Juan Manuel Fangio, bijvoorbeeld. Hij startte op een leeftijd waarop iedereen juist stopte (met racen, red.)."

Met nog twee Formule 1-races te gaan in 2022 zal er snel een update komen over het laatste stoeltje voor volgend seizoen. Schumacher maakt kans op het stoeltje, maar er wordt ondertussen volop gepraat over een mogelijke comeback van Hulkenberg in de koningsklasse. Teambaas Guenther Steiner liet onlangs weten de knoop rond de GP van Abu Dhabi te willen doorhakken.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'