Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone juicht om volgende F1-record Verstappen: "Hij speelt geen spelletjes"

Voormalig Formule 1-eigenaar Bernie Ecclestone hoopt dat Max Verstappen alle resterende races van 2022 wint en waarschuwt de concurrenten voor de rijkunsten van de Nederlander.

Nog twee Grands Prix en het Formule 1-seizoen van 2022 zit er op. Interlagos en het Yas Marina Circuit zijn het toneel van de laatste twee races, waar Max Verstappen en concurrenten op jacht gaan naar de overwinning. Verstappen won al veertien races dit seizoen en heeft hiermee een record gevestigd, maar Bernie Ecclestone hoopt op meer. De voormalige eigenaar van de koningsklasse ziet geen reden waarom de Red Bull-coureur niet kan blijven winnen. "Max speelt geen spelletjes. Hij is hier om races en kampioenschappen te winnen en dat is precies wat hij doet", zegt Ecclestone bij het Duitse RTL . "Niets weerhoudt hem van wat hij wil bereiken. Of hij meer titels zal winnen, dat zal aan het team liggen."

Ecclestone: "Ik hoop dat Verstappen het record pakt"

Ecclestone benadrukt dat de Formule 1 altijd een teamsport zal blijven. "Iedereen die een wereldkampioenschap wil winnen, zal afhankelijk zijn van het team. Als ze het team niet steunen, dan komen ze er niet. Als hij (Verstappen, red.) dat wel doet, dan blijft het team hem ook steunen en zal hij blijven winnen. Alles gaat goed op het moment en ik zie geen reden waarom het niet nóg beter kan gaan daar." Verstappen heeft al de meeste overwinningen in een enkel F1-seizoen op naam staan , maar de 92-jarige Brit wil meer zien van de Limburger. "Ik zie geen reden waarom hij de komende twee races niet kan winnen, dus ja, ik hoop dat hij dat volgende record ook pakt."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden