© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ecclestone: 'Maximum budget in Formule 1 gedoemd te mislukken'

07 nov. 2017 14:12 Ruud Dimmers 1 reacties
Een maximum budget van $ 150 miljoen per jaar voor Formule 1 teams. Volgens Bernie Ecclestone is dit gedoemd te mislukken en verandert het niets aan de krachtsverhoudingen in de F1.

Voormalig F1-eigenaar Ecclestone voelt niets voor budgetplafond

De verschillen tussen de topteams en de kleinere teams zijn gigantisch in de Formule 1. Topteams als Mercedes, Ferrari en Red Bull verspijkeren met gemak $ 400 tot $500 miljoen per seizoen. Mede hierdoor zijn deze teams een klasse apart. Nummer vier Force India, moet het met een budget van $ 125 miljoen doen en laat zien dat je daar prima mee kan presteren.

De grote verschillen tussen de F1-teams zijn een doorn in het oog van Liberty Media en veel fans. Geld regeert in de Formule 1 en de grote teams hebben 1000 man personeel in dienst om twee auto's te laten racen. Het idee om een maximum budget in te voeren van $150 miljoen per seizoen valt prima bij de kleinere teams, maar de topteams staan op hun achterste poten.

Volgens Bernie Ecclestone zal een budgetplafond nooit slagen in de Formule 1. De topteams zullen nog altijd de dienst uitmaken en het omzeilen met allerlei slimmer trucs. 

"Veel van de teams in het achterveld gaan niet beter presteren door een budgetplafond. Wat je ook voor budget vaststelt, teams als Mercedes, Ferrari en Red Bull vinden altijd een methode om dit te omzeilen er meer geld uit te geven. Als we realistisch zijn, dan komt het er niet", laat Ecclestone aan Reuters weten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen