Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone: 'Maximum budget in Formule 1 gedoemd te mislukken'

Een maximum budget van $ 150 miljoen per jaar voor Formule 1 teams. Volgens Bernie Ecclestone is dit gedoemd te mislukken en verandert het niets aan de krachtsverhoudingen in de F1.

De verschillen tussen de topteams en de kleinere teams zijn gigantisch in de Formule 1. Topteams als Mercedes, Ferrari en Red Bull verspijkeren met gemak $ 400 tot $500 miljoen per seizoen. Mede hierdoor zijn deze teams een klasse apart. Nummer vier Force India, moet het met een budget van $ 125 miljoen doen en laat zien dat je daar prima mee kan presteren. De grote verschillen tussen de F1-teams zijn een doorn in het oog van Liberty Media en veel fans. Geld regeert in de Formule 1 en de grote teams hebben 1000 man personeel in dienst om twee auto's te laten racen. Het idee om een maximum budget in te voeren van $150 miljoen per seizoen valt prima bij de kleinere teams, maar de topteams staan op hun achterste poten.

Volgens Bernie Ecclestone zal een budgetplafond nooit slagen in de Formule 1. De topteams zullen nog altijd de dienst uitmaken en het omzeilen met allerlei slimmer trucs. " Veel van de teams in het achterveld gaan niet beter presteren door een budgetplafond. Wat je ook voor budget vaststelt, teams als Mercedes, Ferrari en Red Bull vinden altijd een methode om dit te omzeilen er meer geld uit te geven. Als we realistisch zijn, dan komt het er niet", laat Ecclestone aan Reuters weten.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'