© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ecclestone: 'Straffen maken Formule 1 kapot'

19 jul. 2018 09:55 Wanda Bisschop 1 reacties
Jarenlang zwaaide Bernie Ecclestone de scepter over de Formule 1, maar sinds vorig jaar is de koningsklasse van de autosport in handen van Liberty Media. Hoewel Ecclestone niet meer betrokken is bij de Formule 1 kan hij het niet laten om zo af en toe nog zijn mening te geven.

Ecclestone: 'Coureurs mogen niet meer vrijuit racen'

"Het is echt belachelijk wat er tegenwoordig allemaal gebeurt. Al die straffen, een penalty voor dit, een penalty voor dat. Dat maakt de sport kapot." aldus Ecclestone in een interview met Freddie Hunt

Ecclestone vindt het dan ook een slechte ontwikkeling dat de Formule 1 zo overheerst wordt door allerlei technische regelgeving.

"Ik zei laatst nog dat de technische regelgeving belangrijker is dan de sportieve regels. Nu kun je net zo goed tegen de top zeggen dat ze niet mogen racen. Al die regeltjes zorgen ervoor dat coureurs voorzichtig worden en niet meer vrijuit racen."

De voormalige eigenaar van de Formule 1 vreest dan ook dat de sport een deel van haar publiek op deze manier gaat verliezen.

"Waar draait het om bij de Formule 1? Inderdaad, de steun van het publiek die massaal naar de races op televisie kijken. Pas dan betalen de televisiezenders voor de rechten. De Formule 1 heeft promotors nodig die ervoor zorgen dat de Formule 1 weer attractief wordt voor het publiek."

"Alle sporten zijn sinds de jaren '80 veranderd. In die dagen draaide het niet alleen maar om de inkomsten, het ging erom dat je zorgde voor een goede show."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen