Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone: 'Vettel verslaat Hamilton in titelstrijd'

Met nog zeven races te gaan, heeft Lewis Hamilton inmiddels een voorsprong van dertig punten op zijn grootste uitdager Sebastian Vettel. Daarmee lijkt de regerend wereldkampioen de beste papieren in huis te hebben om zijn vijfde wereldtitel binnen te halen, maar volgens voormalig Formule 1-eigenaar Bernie Ecclestone gaat toch Sebastian Vettel er met de titel vandoor.

"Sebastian verslaat Lewis omdat hij beschikt over het beste pakket," aldus Ecclestone in gesprek met voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg.

Nadat Rosberg in 2016 zijn allereerste én tevens zijn enige wereldtitel in de Formule 1 behaalde, kondigde hij totaal onverwachts zijn pensioen aan. Sindsdien is hij nog steeds nauw bij de Formule 1 betrokken en werkt hij als analist voor het Duitse RTL. Daarnaast is hij ook op social media vrij actief en is hij inmiddels zijn eigen podcast gestart. In de eerste aflevering sprak hij uitgebreid met voormalig Formule 1-eigenaar Bernie Ecclestone en kwam natuurlijk ook de titelstrijd ter sprake. Waar Rosberg ervan overtuigd is dat zijn vroegere teamgenoot Hamilton de titel pakt, gaat Ecclestone vol voor de kansen van Vettel. "Ferrari beschikt dit seizoen duidelijk over de beste auto maar ze moeten wel de puzzelstukjes in elkaar weten te passen. Mercedes is gewend om te winnen en Ferrari is het natuurlijk gewend om te verliezen. Dit jaar liggen de rollen anders en van daaruit moet Ferrari het nu gaan benaderen." "Er is dit seizoen duidelijk meer rust bij Ferrari en dat komen de prestaties ten goede. Ik denk dan ook dat Vettel gaat winnen omdat hij over het beste pakket beschikt."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"