Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Ecclestone: "Schumacher had naar Red Bull moeten gaan"

Volgens Bernie Ecclestone zit Mick Schumacher bij Haas bij het verkeerde Formule 1-team De 90-jarige Brit had de zoon van racelegende Michael Schumacher liever in een competitievere auto gezien, zoals de Red Bull.

Mick Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

In december vorig jaar werd bekend dat Mick Schumacher een meerjarig contract had getekend bij Haas. Samen met de Rus Nikita Mazepin vormt hij dit seizoen als vervangers van Kevin Magnussen en Romain Grosjean het rijdersduo van het Amerikaanse team.

Ecclestone is met de komst van Mick wel blij dat de naam Schumacher weer terug is in de sport. "Die naam hoort in de Formule 1 thuis", zegt hij in Avd Motor & Sport Magazin op de Duitse zender Sport1. Toch vind ik het een beetje jammer, wat met zijn goede kwaliteiten kan hij meer bereiken dan bij het team waar hij nu zit. Ik vraag me af of hij hier wel zo veel kan leren. Er is niet echt iemand die hem iets kan bijbrengen, hij is een beetje op zichzelf aangewezen."

De oude baas van de Formule 1 had liever gezien dat Mick bij een andere renstal was ondergebracht. "Het perfecte team voor Mick was een team als Red Bull geweest", meent Ecclestone. "Een team dat races kan winnen. Een team met mensen die hem echt kunnen ondersteunen. Zijn prestaties in de Formule 2 waren super, maar het wordt bij zijn huidige team niet zo makkelijk om dat te evenaren."

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken