Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Ecclestone: "Weg met al dat brave gedoe in de Formule 1"

Oud F1-baas Bernie Ecclestone wordt er naar eigen zeggen helemaal onpasselijk van. Doet een coureur zijn zegje voor de camera, staat er een persvoorlichter naast die alle uitspraken opneemt. “Het is allemaal veel te braaf en de klinisch. Weg ermee.”

Verstappen Ecclestone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Kritiek op de Formule 1 anno 2020? Laat dat maar aan Bernie Ecclestone over, tot een paar jaar geleden nog de almachtige goeroe van de sport. Hij vindt het allemaal wel wat rauwer mag. De huidige Formule 1 is in de ogen van de bijna 90-jarige Brit te klinisch en te braaf.

"Ik raak helemaal over de zeik als ik een coureur zie, met naast hem een jonge pr-persoon met een microfoon of zoiets die wacht op wat hij gaat zeggen", moppert Ecclestone in gesprek met Autocar. "Als de man wil ontploffen en iets wil zeggen, laat hem dan. Het is alsof ze verzorgers hebben om hen uit de problemen te houden. Het is te klinisch. Ze moeten die persvoorlichters uit de Formule 1 gooien."

Wat Ecclestone betreft mag alles wel een beetje losser: "Ik wil dat ze de limiet overschrijden", legt Ecclestone uit. "Niet dat ze ongelukken gaan maken, maar tot het juiste wiel-tot-wiel-duel. En als er iets misgaat? Weet je nog dat Nelson Piquet uit de auto stapte en Eliseo Salazar op zijn helm sloeg na een botsing tussen de twee? Mensen vond dat geweldig. Het is menselijk."

Tenslotte vindt Ecclestone dat de ouderwetse, atmosferische motoren moeten terugkeren in de Formule 1. "Die maken veel meer herrie. Mensen willen dat."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje