Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Ecclestone wil Vettel weghebben bij Aston Martin: "Hij moet terug naar Red Bull"

Sebastian Vettel kende een semi-teleurstellend seizoen bij Aston Martin. De Duitser wist afgelopen seizoen maar zeven maal in de punten te finishen. Oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt dan ook dat Vettel terug moet gaan naar Red Bull.

Vettel ecclestone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het eerste seizoen van Sebastian Vettel bij Aston Martin heeft hem niet gebracht waarop hij had gehoopt. De Duitser sloot het seizoen af met een elfde plaats in de Grand Prix van Abu Dhabi en eindigde daarmee als twaalfde in het coureurskampioenschap met een totaalaantal van 43 punten.

Een dramatisch laag getal als je terugkijkt op de hoogtijdagen van Vettel. De Duitser wist, tussen 2010 en 2013, vier opeenvolgende wereldtitels op zijn naam te schrijven. Hij deed dat echter in dienst van Red Bull. In 2015 stapte Duitser over naar het team van Ferrari met als doel om daar opnieuw wereldkampioen te worden. Dit doel werd niet behaald, maar Vettel kon in die periode wel regelmatig strijden voor de overwinning.

Vechten voor de overwinning lijkt bij Aston Martin ver weg, aangezien het team in 2021 regelmatig moeite had om in de punten te finishen. Desondanks zal Vettel komend seizoen opnieuw onderdeel uitmaken van de Britse renstal.

Een enkeling roept dat 34-jarige coureur beter met pensioen kan gaan, maar Bernie Ecclestone vindt dat klinkklare onzin. De voormalig baas van de Formule 1 vindt dat de Duitser moet stoppen 'wanneer hij daar zin in heeft'.

Aston Martin heeft geen competitieve auto

Ecclestone werd door het Duitse Sport1 gevraagd over de toekomst van Vettel. De Brit is van mening dat Vettel zelf moet bepalen of en wanneer hij zal stoppen. Hij vindt het daarnaast heel moeilijk inschatten of de Duitser nog net zo snel is als in zijn gloriedagen.

"Er zou niet tegen hem gezegd moeten worden dat 'ie met pensioen moet gaan. We weten niet meer hoe snel hij is, omdat hij niet in een competitieve auto zit. Dus het is makkelijk om te zeggen dat hij niet meer zo snel is als hij vroeger was", vindt Ecclestone.

Terugkeer van Vettel bij Red Bull?

De oud-Formule 1-baas is van mening dat Vettel in de koningsklasse moet blijven rijden en geeft ook aan in welk team hij hem graag zou zien terugkeren. "Hij moet eigenlijk terug naar Red Bull", aldus de 91-jarige Brit.

Aan het eind van zijn termijn bij Ferrari werd er gespeculeerd over een terugkeer van Vettel bij de Oostenrijkse renstal. Max Verstappen liet echter na het winnen van zijn eerste Formule 1-kampioenschap in Abu Dhabi weten 'voor altijd' bij Red Bull te willen blijven. Het is dus onwaarschijnlijk dat dat stoeltje binnenkort vrij komt.

Sergio Perez heeft in 2021 zijn contract verlengd met een jaar. De Mexicaan is tot het einde van dit jaar verbonden aan Red Bull en zou in 2023 dus eventueel de deur kunnen worden gewezen. Het is echter onwaarschijnlijk dat Red Bull in dat geval ervoor zou kiezen om Vettel te contracteren.

Ook interessant:

Verstappen gaat exclusieve samenwerking aan met Viaplay

Max en Jos Verstappen hebben een exclusieve deal met Viaplay, de streamingdienst die de Formule 1-uitzendingen vanaf 2022 gaat verzorgen in Nederland. De fans worden getrakteerd op exclusieve content en een uniek kijkje in het leven van de regerend wereldkampioen.

17 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"