Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Een achtste wereldtitel voor Hamilton in 2024? "Ik zie het niet snel gebeuren"

Weer geen achtste wereldtitel voor Lewis Hamilton. Na de GP van Mexico zei Toto Wolff dat als de Mercedes-wagen beter is, dat het team voor de zeges kan meestrijden. Is een recordbrekende achtste wereldtitel reëel voor Hamilton in 2024?

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als Lewis Hamilton bij de GP van Mexico over de finish komt, horen we Mercedes-teambaas Toto Wolff over de boardradio. "Een absoluut perfecte prestatie. Met een iets betere auto gaan we voor die zeges", zegt hij tegen de zevenvoudig wereldkampioen Hamilton. In de RacingNews365-podcast worden de kansen op een recordbrekende achtste wereldtitel voor Hamilton besproken.

Host Joris Mosterdijk: "Als de W15 5 procent, 10 procent beter wordt dan de W14 die er nu is. Zit er dan in 2024 een achtste wereldtitel in voor Hamilton?", vraagt hij aan F1-kenner Ruud Dimmers en coureur en F1-analist Tom Coronel. "Ligt eraan wat Red Bull gaat doen. Red Bull heeft sinds de zomer, of eigenlijk het hele jaar geen grote updates meer gedraaid. Als iedereen een halve seconde of een seconde wint gedurende de winter, dan blijft alles hetzelfde", zegt Dimmers.

"Als Max zich gewoon helemaal happy voelt in die Red Bull en die basis staat er gewoon... Hij lijkt het met zo'n speels gemak te doen. Het is leuk dat Mercedes het zegt, maar ik zie het niet heel snel gebeuren. De overmacht, het concept, hoe ze alles doordacht hebben, hoe hij met zijn banden omgaat. Alles."

"Zolang Max rijdt is de rest veldvulling|"

Coronel is het echter niet helemaal eens met zijn tegenspeler in de podcast. "Hoe Verstappen met zijn banden omgaat, zijn race indeelt. Dat heeft Lando Norris ook, dat bandenfluisteraar-effect. Leven houden in het rubber. In dit tijdperk, met deze auto's, met deze banden, dan heb je maar twee coureurs nodig."

"Lando Norris en Max. En dan rij je de rest helemaal 'aan bonken' en heb je geen updates nodig." Terugkijkend op de race in Mexico gaat Coronel nog een stapje verder. "Dit was een masterclass. Wen er maar aan: zolang Max rijdt is de rest veldvulling."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"