Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Een Duitser naast Russell in de Mercedes? "Alles is mogelijk"

Het speculeren over wie er naast George Russell in de Mercedes van 2025 komt te zitten is begonnen. Waarom zou de Duitse renstal bijvoorbeeld niet voor een Duitser kiezen?

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Met het vertrek van Lewis Hamilton bij Mercedes eindigt de meest succesvolle combinatie van coureur en auto ooit in de Formule 1. Dat betekent ook gelijk dat er een vacant zitje is naast George Russell. Sinds de terugkeer van de teamnaam Mercedes in 2010 reden er twee oosterburen voor het merk Mercedes, namelijk Michael Schumacher en Nico Rosberg. En waarom zou Mercedes nu niet opteren voor een Duitse coureur bij het team?

In gesprek met het Duitse Sky Sports wordt Haas-coureur Nico Hulkenberg gevraagd naar hoe hij naar de hele situatie bij Mercedes kijkt. "Dat is natuurlijk nieuws, absoluut. Ook na elf jaar met Mercedes en ik denk dat je na zo'n lange tijd ook altijd op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Op een bepaalde manier heb je een verandering van je omgeving nodig en een nieuwe impuls", zo zegt de Duitser, die in 2024 zijn tweede jaar bij Haas in gaat.

"De afgelopen paar jaar waren voor hem en Mercedes ook relatief moeilijk en ik denk dat je soms vastloopt en op de een of andere manier een verandering nodig hebt. Hij heeft die gezocht en aangegrepen en ik vind het eigenlijk best spannend", zo vertelt Hulkenberg verder. Hij bevindt zich daarbij in een onzekere positie na dit jaar, want zijn contract bij het Amerikaanse team loopt aan het einde van 2024 af. Maar daarin is hij zeker niet de enige, want er lopen een heel aantal contracten af.

'Komende maanden zal er nog veel meer gebeuren'

De vraag is dan ook aan Hulkenberg: wat moet hij doen om ervoor te zorgen dat alles voor hem open ligt? "Dat komt met de tijd. Er is natuurlijk al veel gebeurd, maar de komende maanden zal er nog veel en veel meer gebeuren. Het hangt er ook allemaal een beetje vanaf hoe goed je jezelf kunt presenteren in de eerste vijf, zes races. Hoe goed is het pakket, wat kan ik ermee bereiken? Dat is ook weer een proces en in zekere zin ligt dat niet in mijn handen, dat heb ik niet onder controle", aldus de Duitser.

"Daarom concentreer ik me absoluut op mezelf en zorg ik ervoor dat ik het maximale eruit haal en mezelf zo goed mogelijk presenteer. Dan zal alles zich verder ontvouwen en daar ben ik me van bewust", aldus de 36-jarige Hulkenberg, die inmiddels al heel wat jaren meeloopt in de Formule 1. Nu rijdt de Duitser voor Haas. "Ik weet dat ik niet in een topteam zit en niet in een topauto, maar ik heb de taak om er het beste van te maken en ik wil proberen Haas naar voren te brengen. Ik wil het beste uit mezelf halen en me ook voor andere zaken inzetten. En misschien ook voor een verdere toekomst hier, wie weet", zo zegt hij.

Om daar nog als laatste aan toe te voegen: "Alles is mogelijk, alles staat open. Nieuw jaar, nieuwe kansen." Daarmee laat Hulkenberg duidelijk een opening open voor alle teams die hun bezetting nog niet rond hebben voor 2025. Ook al stond hij in ruim 200 Grand Prix nog nooit op het podium, hij is met zijn 36 jaar ervaren genoeg en kent de klappen van de zweep. En waarom zou Hulkenberg als enige Duitser op de huidige Formule 1-grid dan niet bij Mercedes instappen? Wordt ongetwijfeld vervolgd..

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden