Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2022

Een waar Formule 1- en racefestijn op Viaplay dit weekend

Als raceliefhebber hoef je jezelf geen seconde te vervelen dit weekend. Viaplay zendt namelijk niet alleen de Formule 1 uit, maar ook de Formule 2, Formule 3 én Porsche Supercup!

Verstappen Hamilton Silverstone 2021 British GP
Advertorial
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Race nummer 10 staat dit weekend op de Formule 1-kalender. De Britse Grand Prix wordt verreden op het iconische circuit van Silverstone. Vanzelfsprekend kan je bij Viaplay alle actie vanaf de eerste tot en met de laatste minuut live volgen. Maar er is nog veel meer om van te genieten. Want wat te denken van de sterren van de toekomst die racen in de F2 en F3 of de altijd enerverende Porsche Supercup?

Zo mis jij geen seconde van alle actie met Viaplay

Weet Max Verstappen sportief revanche te nemen, nadat hij vorig jaar door Lewis Hamilton uit de Britse GP werd gereden? De Nederlander staat er bijzonder goed voor in het WK, maar weet dat er voor de zomerstop nog meer dan 100 punten te winnen zijn. In een geüpgradede Red Bull wacht hem wederom de taak om beide Ferrari's achter hem te houden.

De F1-fans moeten wel rekening houden met het tijdverschil van één uur met Groot-Brittannië. Dit betekent dat de eerste vrije training vrijdag om 14:00 uur start en de tweede om 17:00 uur aanvangt. Zaterdag om 13:00 uur staat de derde vrije training op het programma.

De belangrijke kwalificatie vangt zaterdagmiddag om 16:00 uur aan en zondag start de race eveneens om 16:00 uur. Vanzelfsprekend wordt het commentaar verzorgd door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Volop extra live race actie op de baan

Wil je genieten van de sterren van de toekomst? Dan is het kijken van de Formule 2 en Formule 3 zeker een aanrader. In identieke auto's gaan de jonge talenten op jacht naar succes. De trainingen, kwalificatie, sprintrace én hoofdrace worden live uitgezonden op Viaplay.

Dit betekent dat je nog eens vijf extra races kan zien dit weekend, aangezien de F2 en F3 een sprintrace op zaterdag rijden en een hoofdrace op zondag. De Porsche Supercup staat net als de F2 en F3 in het voorprogramma van de Britse GP op zondag.

Tussen al het racen op de baan door is het natuurlijk tijd om te schakelen naar de Viaplay-studio. Vrijdagavond om 20:30 uur begint het F1 programma 'Shakedown' waarin Amber Brantsen samen met experts Ho-Pin Tung en Giedo van der Garde de vrije trainingen van vrijdag bespreekt en vooruit blikt op de rest van het weekend.

Zaterdag begint de voorbeschouwing op de kwalificatie om 15:30 uur, waarbij dezelfde experts aansluiten. Ook op zondag zien we Tung en Van der Garde in de studio voor de voor- en nabeschouwing op de Britse GP. De voorbeschouwing op de race begint om 15:00 uur. Vanzelfsprekend wordt er met regelmaat live naar Silverstone geschakeld voor het laatste nieuws en voor interviews.

Na afloop van de kwalificatie en race worden deze geanalyseerd en komen vanzelfsprekend diverse coureurs, waaronder Max Verstappen, aan het woord.

Na een dagje bijkomen is het maandag tijd om terug te blikken op de Britse GP, tijdens ‘Track Talk’. Het programma is vanaf 19:00 uur te bekijken bij Viaplay, met Tom Coronel en Ernest Knoors.

Zo kijk jij het hele F1-weekend live Formule 1 met Viaplay

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken