Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerlijke Verstappen: 'Ik heb deze race zelf verprutst'

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van China eerlijk over zijn gemaakte fouten. De Nederlander vloog een keer van de baan en ramde Vettel. De vijfde plaats was zijn eindstation, terwijl een zege mogelijk was geweest.

Voor de camera's van Ziggo Sport kwam Max Verstappen aan het woord. Een verprutste race, door zijn eigen fouten, zo oordeelde hij. "Het is gewoon klote, maar ik heb zelf deze race verprutst." "Achteraf is het makkelijk praten, maar in deze situatie had het beter gekund. Ik kan het nu alleen niet meer veranderen." De tactische keuze van Red Bull om tijdens de Safety Car periode te wisselen naar de soft banden pakte goed uit. Verstappen en Ricciardo waren zeer snel onderweg. Bij zijn actie op Hamilton was de Nederlander te ongeduldig en ging kort van de baan. " De snelheid was goed, maar ik heb het zelf verprutst. Ik ging bij Lewis buitenom en kwam op het vuil, maar daarna was alles nog mogelijk. Daarna wilde ik te snel naar voren."

"Op dit moment loopt het gewoon even niet soepel. Het is nu zaak om het te proberen om te draaien." Over het incident tussen Verstappen en Vettel wilde de Nederlander weinig kwijt. Wat zei Vettel? " Dat hou ik tegen ons en ga ik niet op TV zeggen." Teamgenoot Ricciardo sleepte de eerste zege binnen van het seizoen, terwijl voor Verstappen de druiven zuur waren. " Daniel reed een super race, maar de volgende keer moeten we dit met beide auto's doen."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen