Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerste Mercedes-waarschuwing aan adres Verstappen en co: "Hamilton zal sterker terugkomen"

Max Verstappen kan de borst natmaken als we Mercedes-teambaas Toto Wolff mogen geloven. De Brit zal dit jaar sterker terug keren dan ooit, voorspelt de Oostenrijker.

Lewis Hamilton was er kapot van na de Grand Prix van Abu Dhabi. Hij had de wereldtitel in de laatste ronde van de laatste race verloren. Hij verdween van de aardbodem, ten minste zo leek het voor de Formule 1-fans en de media, en er werd gevreesd voor zijn toekomst in de sport. Toto Wolff deed dat echter niet, zo vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 , als hij wordt gevraagd naar de nasleep van de race op het Yas Marina Circuit. "Ik was er nooit bang voor dat Hamilton zou stoppen. We wisten binnen het team dat hij tijd nodig ging hebben om te reflecteren op wat er was gebeurd, om er zo voor te zorgen dat hij op de beste manier terug kon komen. Aan onze kant waren we dan ook niet bezorgd over zijn toekomst."

Mercedes waarschuwt concurrentie

Verstappen deelde in Abu Dhabi dus een enorme mentale klap uit aan Hamilton, maar twee maanden later is de Brit er volgens zijn teambaas weer helemaal bovenop. De zevenvoudig kampioen is vastberaden om een achtste wereldtitel aan zijn palmares toe te voegen. Volgens Wolff is Hamilton namelijk met een 'goede mindset' teruggekeerd. "Wat hij heeft gedaan was de juiste keuze. Hij heeft zichzelf even teruggetrokken uit de Formule 1- cosmos en een stap opzij gedaan. Hij heeft zich totaal afgezonderd." "Hij is vervolgens teruggekeerd met een geweldige mindset. Hij is positief, vastberaden en de tegenslagen die hij - opnieuw - heeft moeten verwerken, zullen er alleen maar voor zorgen dat hij sterker terugkomt. Zoals ik al zei: hij staat in de aanvalsmodus!"

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'