Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Eerste podium lonkt voor Verstappen in GP Rusland

Max Verstappen en het Sochi Autodrom bleken in vijf ontmoetingen nog niet elkaars beste vrienden. Nog nooit de stond de Red Bull-coureur in de Russische badplaats op het podium.

Verstappen Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Russische Sotsji bleek voor Max Verstappen en in zekere zin ook voor Red Bull nog nooit happy hunting ground, zoals de Amerikanen dat zo mooi kunnen zeggen. Nog nooit wist Verstappen er het podium te behalen, iets dat in 2020 wel mogelijk zou moeten zijn.

Dat Max Verstappen in 2015 niet in het buurt kwam van het podium, dat was logisch. De Toro Rosso van dat jaar was in het gunstigste geval een goede middenmotor. Dat hij bij zijn eerste kennismaking met het Sochi Autodrom een punt pakte, was evengoed een prima resultaat. De Renault-motor van toen was immers niet opgewassen tegen het geweld van sommige van de concurrenten.

De motor speelde hem een jaar later op het power-afhankelijke circuit parten, in die zin dat hij er mee ophield. Het was toen echter geen Renault-motor, maar de Ferrari-motor die in de laatste race van Verstappen uitkomend voor Toro Rosso de geest gaf. Het was in die race dat Daniil Kvyat Sebastian Vettel tot twee keer toe bij de start torpedeerde en Red Bull wel genoeg had gezien van de Rus.

Een jaar later zetelde Verstappen dus in de Red Bull toen hij in Rusland arriveerde en in alle jaren erna bleef Max Verstappen buiten het podium vallen. Dat kwam niet enkel doordat Mercedes Red Bull steeds met twee auto's te snel af was, ook Ferrari was in drie jaar op rij een maatje te groot. Het maakte dat Max Verstappen vanaf 2017 niet verder kwam dan respectievelijk een vijfde, een vijfde een vierde plek. In 2018 reed hij daarvoor een dijk van een inhaalrace.

Het goede nieuws is dat Ferrari normaal gesproken geen rol speelt tijdens de aankomende Russische Grand Prix, en daarmee lijkt het team de weg vrij te maken voor Verstappens eerste podium in Rusland. Dan moet Honda wel meewerken en de Red Bull-coureur een motor geven die het tot het einde van de race volhoudt.

Is het nu een goed of tegenvallend seizoen voor Max Verstappen? Een ding is zeker: de wereldtitel is buiten beeld. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen praten je bij in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes