Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Eerste reactie uit Hamilton-kamp na wereldtitel Verstappen: "Een schande!"

Nicolas Hamilton, het broertje van Lewis, heeft gereageerd op het verlies van zijn broer. De Brit was het niet eens met de manier waarop de FIA omsprong met de situatie aan het einde van de race.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts
Door een controversiële safety car, die een ronde voor het einde naar binnen reed, kon Max Verstappen uiteindelijk op zachte banden toch nog naar de zege rijden. Hij reed voorbij Lewis Hamilton, die zijn meerdere uiteindelijk moest erkennen in de Red Bull-coureur.

Er was veel te doen om de manier waarop er met de safety car werd omgesprongen zo kort voor de race. Uit het kamp Mercedes bleef het, op protesten na, stil op zondagavond. Lewis Hamilton sloeg de persconferentie over en Toto Wolff verliet het circuit zonder met de pers te praten.

Toch kwam er op de avond wel al een reactie uit het Hamilton-kamp. Zijn jongere broertje Nicolas, uitkomend in de Britse Touring Cars, steunde zijn grote broer Lewis en vond dat de FIA het niet goed had gedaan. "De FIA heeft haar eigen regels verbroken en dat is een schande voor onze sport!"

"Hamiltons toonden zich waardige verliezers"

Nicolas, die de race vanuit Groot-Brittannië bekeek, vond dat zijn broer en zijn vader op geweldige wijze met verlies omsprongen. "Ondanks de oneerlijke behandeling waren de Hamiltons nederig in hun verlies. Mijn vader, de man die ons heeft opgevoed, feliciteerde Max en zijn vader Jos."

"Iedereen mag zeggen wat ze willen, maar mijn vaders gebaar bewijst het ongelijk van alle haters en laat zien hoe wij Hamiltons zijn. Het zit in ons DNA om het ongelijk van mensen te bewijzen en Lewis doet dat op dagelijkse basis."

"Hij doet dat met enorme professionaliteit en fatsoen, ook al weten we dat hij deze zondag is teleurgesteld door de sport die hij zoveel heeft gegeven", aldus de jongere Hamilton-telg.

Felicitaties aan Verstappen

Tot slot feliciteerde Nicolas de Nederlander nog. "Mijn felicitaties aan hem voor zijn fantastische seizoen", aldus Hamilton.

Kippenvel: Red Bull eert wereldkampioen Verstappen met prachtige video

Wat een zondag in Abu Dhabi. Max Verstappen werd wereldkampioen. Het kind van Red Bull werd door zijn team na afloop geëerd met een prachtige video. Kippenvel. Check de beelden hier.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

69 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche