Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerste reactie uit Hamilton-kamp na wereldtitel Verstappen: "Een schande!"

Nicolas Hamilton, het broertje van Lewis, heeft gereageerd op het verlies van zijn broer. De Brit was het niet eens met de manier waarop de FIA omsprong met de situatie aan het einde van de race.

Door een controversiële safety car, die een ronde voor het einde naar binnen reed, kon Max Verstappen uiteindelijk op zachte banden toch nog naar de zege rijden. Hij reed voorbij Lewis Hamilton, die zijn meerdere uiteindelijk moest erkennen in de Red Bull-coureur. Er was veel te doen om de manier waarop er met de safety car werd omgesprongen zo kort voor de race. Uit het kamp Mercedes bleef het, op protesten na, stil op zondagavond. Lewis Hamilton sloeg de persconferentie over en Toto Wolff verliet het circuit zonder met de pers te praten. Toch kwam er op de avond wel al een reactie uit het Hamilton-kamp. Zijn jongere broertje Nicolas, uitkomend in de Britse Touring Cars, steunde zijn grote broer Lewis en vond dat de FIA het niet goed had gedaan. "De FIA heeft haar eigen regels verbroken en dat is een schande voor onze sport!"

"Hamiltons toonden zich waardige verliezers"

Nicolas, die de race vanuit Groot-Brittannië bekeek, vond dat zijn broer en zijn vader op geweldige wijze met verlies omsprongen. "Ondanks de oneerlijke behandeling waren de Hamiltons nederig in hun verlies. Mijn vader, de man die ons heeft opgevoed, feliciteerde Max en zijn vader Jos." "Iedereen mag zeggen wat ze willen, maar mijn vaders gebaar bewijst het ongelijk van alle haters en laat zien hoe wij Hamiltons zijn. Het zit in ons DNA om het ongelijk van mensen te bewijzen en Lewis doet dat op dagelijkse basis." "Hij doet dat met enorme professionaliteit en fatsoen, ook al weten we dat hij deze zondag is teleurgesteld door de sport die hij zoveel heeft gegeven", aldus de jongere Hamilton-telg.

Felicitaties aan Verstappen

Tot slot feliciteerde Nicolas de Nederlander nog. "Mijn felicitaties aan hem voor zijn fantastische seizoen", aldus Hamilton.

CXZJPe1q9fI

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Nicolas Hamilton (@nicolashamilton)

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"