Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerste updates aangekondigd in aanloop naar GP Nederland

Er komen nieuwe upgrades aan tijdens het Grand Prix-weekend in Zandvoort voor een team dat snakt naar een verbetering van de auto.

Na de zomerstop is het tijd voor iedereen voor en achter de Formule 1-schermen om weer met goede moed aan de slag te gaan voor de tweede seizoenshelft. Haas-teambaas Guenther Steiner gaat uitgerust naar de Grand Prix van Nederland. De teambaas heeft naar eigen zeggen een prettige zomerstop gehad: "Het was best een goede vakantie, ik ben een paar dagen naar Sicilië geweest en daarna heb ik wat gewandeld. Geen grote bergen dit jaar, want ik had niet genoeg tijd om me voor te bereiden. Maar het was een mooie tijd met familie, ik heb geprobeerd een beetje uit te rusten." Dit betekent overigens niet dat de Haas-teambaas alleen maar vakantie gevierd heeft. "Zoals altijd is er wel een beetje werk te verrichten en je volgt natuurlijk wat er gaande is in de Formule 1, maar het was vrij rustig, behalve wat avontuurlijk schrijfwerk van sommige mensen, maar het was op zijn minst vermakelijk. Desondanks was het een goede vakantie."

Nieuwe upgrades

Steiner onthult ook dat de VF-23 nieuwe updates gaat krijgen in Zandvoort, en upgrades heeft het Amerikaanse team hard nodig. Ze staan op dit moment achtste in het constructeurskampioenschap met slechts elf behaalde WK-punten. Nou kan het nog altijd slechter: in 2021 wist het team geen enkele punt te halen en in 2020 slechts drie. Toch is het tijd voor een aantal verbeteringen: "We hebben een aantal upgrades, voor de brake ducts en de voorvleugel. Maar het team werkt keihard aan een aantal aanpassingen van de auto, ik kan alleen geen exacte tijdlijn geven vanwege de zomerstop." Toch ligt de hoogste prioriteit bij het verbeteren van de auto. "We blijven werken en daar zijn twee redenen voor. Allereerst proberen we de auto sneller te maken, zoals je altijd doet met upgrades, maar we willen ook de juiste ontwikkelingsrichting van de VF-24 weten. Dat is net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Er wordt hard gewerkt, het is bijna net zo intens als toen we in december bezig waren met de ontwikkeling van de nieuwe auto", geeft de Italiaan eerlijk toe.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel