Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Eerste wereldtitel Verstappen viel Wolff zwaarder dan dit dramatische Meredes-seizoen

Mercedes is ten opzichte van de voorgaande Formule 1-seizoenen een van de grootste verliezers. De dominantie van het team werd doorbroken en op een enkele overwinning na moest de Duitse renstal genoegen nemen met een paar podiums. Toto Wolff baalt, maar erger dan een jaar eerder is het zeker niet.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een jaar eerder in Abu Dhabi won Max Verstappen namelijk van Lewis Hamilton in de allerlaatste ronde van de race. Het was een keiharde klap voor Mercedes en natuurlijk vooral voor Hamilton. Het hele seizoen ging de strijd keihard door, terwijl de Duitse renstal dit jaar nooit heeft meegedaan voor de werelditels.

Toch is 2021 zwaarder, zo legt teambaas Toto Wolff uit als hem wordt gevraagd naar welk jaar erger was. "Vorig jaar, zonder enige twijfel", zegt hij tegen de media, waaronder RacingNews365. "Het seizoen eindigde toentertijd in een aantal seconden. We wisten dat dit het was. We hadden er geen controle over en toen verloor ik de controle."

"Het overkwam me voor het eerst sinds ik een kind was. Het ging compleet tegen mijn normen en waarden in, maar dit jaar waren we wat minder heftig met alle emoties. We wisten vanaf het begin dat onze auto niet goed genoeg is en we konden langzaam alvast die pijn verwerken."

Zwaar jaar voor Wolff en Mercedes

2021 is volgens Wolff een veel en veel zwaarder jaar geweest voor het team, maar dat betekent niet dat het huidige F1-seizoen een pretje was. "Je denkt elke keer weer dat je het probleem hebt opgelost en dan komt het volgende probleem weer. En het volgende. Toen zagen we dat onze auto niet echt overal kon presteren en focusten we ons op een aantal circuits."

"In de moeilijkere races, zoals Abu Dhabi, was het vooral een kwestie van de schade beperken. We wisten dat we het fout hebben gedaan. We zijn ons er van bewust dat anderen het beter hebben gedaan en dit is een absolute meritocratie (degenen die het verdienen, regeren, red.) hoe het seizoen is verlopen. Dus het is oké."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"