Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerste wereldtitel Verstappen viel Wolff zwaarder dan dit dramatische Meredes-seizoen

Mercedes is ten opzichte van de voorgaande Formule 1-seizoenen een van de grootste verliezers. De dominantie van het team werd doorbroken en op een enkele overwinning na moest de Duitse renstal genoegen nemen met een paar podiums. Toto Wolff baalt, maar erger dan een jaar eerder is het zeker niet.

Een jaar eerder in Abu Dhabi won Max Verstappen namelijk van Lewis Hamilton in de allerlaatste ronde van de race. Het was een keiharde klap voor Mercedes en natuurlijk vooral voor Hamilton. Het hele seizoen ging de strijd keihard door, terwijl de Duitse renstal dit jaar nooit heeft meegedaan voor de werelditels. Toch is 2021 zwaarder, zo legt teambaas Toto Wolff uit als hem wordt gevraagd naar welk jaar erger was. "Vorig jaar, zonder enige twijfel", zegt hij tegen de media, waaronder RacingNews365. "Het seizoen eindigde toentertijd in een aantal seconden. We wisten dat dit het was. We hadden er geen controle over en toen verloor ik de controle." "Het overkwam me voor het eerst sinds ik een kind was. Het ging compleet tegen mijn normen en waarden in, maar dit jaar waren we wat minder heftig met alle emoties. We wisten vanaf het begin dat onze auto niet goed genoeg is en we konden langzaam alvast die pijn verwerken."

Zwaar jaar voor Wolff en Mercedes

2021 is volgens Wolff een veel en veel zwaarder jaar geweest voor het team, maar dat betekent niet dat het huidige F1-seizoen een pretje was. "Je denkt elke keer weer dat je het probleem hebt opgelost en dan komt het volgende probleem weer. En het volgende. Toen zagen we dat onze auto niet echt overal kon presteren en focusten we ons op een aantal circuits." "In de moeilijkere races, zoals Abu Dhabi, was het vooral een kwestie van de schade beperken. We wisten dat we het fout hebben gedaan. We zijn ons er van bewust dat anderen het beter hebben gedaan en dit is een absolute meritocratie (degenen die het verdienen, regeren, red.) hoe het seizoen is verlopen. Dus het is oké."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi