Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Einde Dakar Rally nabij voor Ten Brinke

De kans is groot dat Bernhard ten Brinke de laatste meters in zijn Dakar Rally van 2019 reeds gereden heeft. De Toyota-coureur strandde in de slotkilometers van de achtste etappe en het lijkt einde oefening voor de Nederlander.

Bernhard ten Brinke was goed onderweg tijdens die achtste etappe, maar hij liet lang op zich wachten bij de finish. Te lang, zo blijkt nu. De Toyota-coureur staat stil met versnellingsbakproblemen en mogelijk een kapotte motor.

Het is op de Twitter-pagina van Ten Brinke zelf dat het einde van zijn Dakar-avontuur wordt aangekondigd. Met de woorden 'most likely' houdt hij nog een slag om de arm, maar de kans is levensgroot dat we hem morgen niet meer terug gaan zien. Ten Brinke vertrok naar Zuid-Amerika met torenhoge ambities. Hij wilde voor niets minder gaan dan de eindzege. Die was vandaag de dag echter al buiten bereik. Vanochtend vertrok hij als de nummer negen van het algemeen klassement en zoals het zich nu laat aanzien voor het laatst.

1085255679974232064

Bernhard and Xavier are stuck with a broken gearbox en possible a broke engine. Most likely the end of the race... ☹️ #Dakar2019 #Dejavu #Dakar pic.twitter.com/F9GOElNBX3 — Bernhard ten Brinke (@b_tenbrinke) 15 januari 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"