Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Eindhoven stap dichterbij Formule E-race na mooie opsteker

De kans dat de Formule E daadwerkelijk naar Eindhoven komt, lijkt weer een stukje groter te zijn geworden. Er er is vanuit Den Haag een breed draagvlak voor het topsportevenement.

Onder de noemer Stichting Formula-Eindhoven is men in het zuiden van Nederland druk doende om de Formule E naar Eindhoven te halen voor de eerst ePrix op Nederlandse bodem. Afgelopen week was er een mooie opsteker voor de organisatie achter het evenement.

Een Eindhovense Formule E race kan namelijk rekenen op brede steun van het demissionair kabinet. De ministers Tamara van Ark, Cora van Nieuwenhuizen, Sigrid Kaag, Bas van ’t Wout en staatssecretaris Mona Keijzer betuigden namens hun ministeries de volledige support aan de kandidatuur van Eindhoven voor een Formule E race. Niet eerder schaarden zich vier ministeries zo uitgesproken achter een (top)sportevenement.

En dat maakt de voorzitter van Stichting Formula-Eindhoven, Peter-Paul Laumans, zeer trots: "We zijn bezig met iets unieks in Nederland en inmiddels hebben veel instellingen en bedrijven zich achter dit initiatief geschaard. Het draagvlak is groot en het is geweldig dat dat draagvlak er ook vanuit Den Haag is. Het is een bevestiging van het belang voor heel Nederland."

Met 'het belang' doelt Laumans op het feit dat de Formule E Nederland, maar zeker ook de regio Eindhoven op de kaart zet als een koploper op het gebied van duurzaamheid en technische innovatie, iets dat een evenement als de Formule E kan onderstrepen. De Formule E doet als alles doorgaat op zijn vroegst in 2022 Eindhoven aan.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen