Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Eindhoven zet vol in op organisatie Nederlandse Formule E-race in 2021-2022

Eindhoven heeft zich vandaag officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van een Nederlandse ePrix. De race zou mogelijk al in het seizoen 2021-2022 gehouden kunnen worden. Coureur Robin Frijns ziet het wel zitten: “Eindhoven is de logische plek.”

Formule e mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes Benz EQ

Initiatiefnemer Peter-Paul Laumans is hoopvol over de doorgang van een ePrix in Eindhoven. Hij noemt het initiatief kansrijk in de wetenschap dat Rotterdam is afgehaakt. "We maken een bid voor 2021-2022. Over twee seizoenen dus. De bid moet in maart 2021 worden ingeleverd." Met de organisatie is volgens Laumans tussen de 15 en 20 miljoen euro gemoeid.

Robin Frijns, al enkele jaren actief in de Formule E en vorig seizoen zelfs titelkandidaat, noemt Eindhoven in gesprek met RacingNews365 een logische plek voor een Nederlandse ePrix. "Zo’n race hoort natuurlijk hier. Wat ik weet is dat Eindhoven vooroplopend is qua technologie. Racen rond de grachten Amsterdam is niet heel slim." Frijns stelt nog niet door de Lichtstad te zijn geraadpleegd voor wat betreft de vorm van het parkoers. "Nee, dat niet."

De Nederlandse Envision Virgin-coureur kent tot dusver een ongelukkig seizoen in de Formule E. Maar hij zegt niet te wanhopen en kansen te zien voor zeges. "Nee, ik heb vooral veel pech gehad, en grote autofabrikanten dingen ook mee naar voerwinningen. Formule E is echter onvoorspelbaar, dus niks is onmogelijk. Vorig jaar won ik in Parijs, daar moet het dan maar weer gebeuren." Naast Frijns heeft Nederland in Nyck de Vries een tweede Formule E-coureur op de grid. Ook hij kent tot dusver een ongelukkig seizoen.


Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

0 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-Podcast In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op