Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Emotionele Albon pakt eerste WK-punt voor Williams na gewaagde strategie

Alexander Albon kon met behulp van een indrukwekkende alternatieve strategie naar de punten rijden in de Williams-bolide, die dit seizoen wederom terug is te vinden in de achterhoede. Een gok met de banden pakte goed uit.

Ook in 2022 is het voor Williams nog lastig om punten te scoren in de Formule 1. De bolide van de Britse renstal is is niet snel genoeg, maar na een opvallende strategische keuze scoorde Alexander Albon één WK-punt voor het team. De voormalig coureur van Red Bull reed vrijwel de hele race op hetzelfde setje banden. Pas bij het ingaan van de laatste ronde maakte Albon een pitstop voor een verse set rubber, dit omdat het verplicht is om twee verschillende compounds te gebruiken in een Grand Prix. De Thai had het zelf niet zien aankomen. "We gingen deze race in met het idee dat de beste finishpositie negentiende was. En geen close P19, maar een beetje in niemandsland." "Dus het resultaat was een verrassing. We namen een gok, want we dachten: waarom geen andere strategie dan alle anderen? Als we toch als negentiende finishen, dan kunnen we net zo goed iets nieuws proberen. De banden waren vorig jaar ook fantastisch, deze banden liggen ons heel erg goed." Uiteindelijk finishte Albon als tiende, goed voor het eerste puntje voor Williams dit seizoen. "Het team verdient dit!", klinkt hij emotioneel.

Albon compleet verbaasd over snelheid Williams

Met een oud setje banden en de snelheid van de Williams-bolide had Albon verwacht snel terug te vallen in het veld. Toch gebeurde dit niet, tot zijn grote verrassing. "Iedereen om ons heen had banden die twintig rondes verser waren dan die van ons. Ik dacht bij mezelf, ik moet bij die Haas voor mij blijven, maar toen hij naar binnen dook dacht ik dat de DRS-trein me wel zou inhalen." "Maar we hadden een geweldige pace en liepen ineens uit! Het was een beetje surrealistisch dat we dat konden doen, maar echt een heel speciaal moment." Na de pitstop richting de laatste ronde van de race lukte het Albon om in de punten te blijven, tot groot blijdschap van de teamleden in de pitbox.

1513067234226323457

P10!!! P10!!! Pure passion in the garage! pic.twitter.com/nsq0oKfwyw — Williams Racing (@WilliamsRacing) April 10, 2022

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie