Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Emotionele Hamilton uitgeroepen tot ereburger van Brazilië

Lewis Hamilton is officieel ereburger van Brazilië. Op dinsdag ontving hij zijn ereburgerschap in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia.

Hamilton win Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Tijdens een ceremonie in Brazilië heeft Lewis Hamilton op maandag zijn ereburgerschap in ontvangst genomen. De Brit heeft een warme band met het Zuid-Amerikaanse land en is regelmatig met de Braziliaanse vlag te spotten tijdens het Grand Prix-weekend in Sao Paolo. Afgelopen jaar vierde hij zijn overwinning op Interlagos met de vlag op het podium.

In aanloop naar de race aankomend weekend, waar Lewis gaat proberen om voor de vierde keer de Braziliaanse GP te winnen, ging hij op bezoek in de Braziliaanse hoofdstad, waar hij zijn ereburgerschap in ontvangst nam.

Hij droeg de eer op aan lokale held Ayrton Senna, de overleden Formule 1-legende die tot op de dag van vandaag op handen wordt gedragen. Hij was tevens de idool van Hamilton. "Het is een geweldige eer om hier te mogen zijn en het burgerschap te mogen ontvangen. Ik voel me echt alsof ik een van jullie ben, eindelijk. Ik hou van Brazilië, dat heb ik altijd al gedaan."

"Ik wil deze eer opdragen aan Ayrton Senna, zijn familie, zijn vrienden en zijn fans. Toen ik vijf jaar oud was, zag ik Ayrton voor de eerste keer racen en dat was het moment waarop ik wist dat ik net als hem wereldkampioen wilde worden", aldus Lewis, die dat ook zeker is gelukt, wel zeven keer.

Check hieronder beelden van de ceremonie.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct