Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Emotionele Vettel brengt met speciale Red Bull-helm prachtig eerbetoon aan Mateschitz

Dat Dietrich Mateschitz een geliefde man was in de F1-paddock, werd afgelopen weekend wel duidelijk toen iedereen een indrukwekkend eerbetoon bracht aan de Oostenrijker. Sebastian Vettel wist het gemis nog niet uit te drukken in woorden, maar dit weekend laat hij zich wel van zijn beste kant zien.

Vettel Mateschitz 2010 World Champion Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Afgelopen weekend overleed Dietrich Mateschitz, oprichter van Red Bull, op 78-jarige leeftijd na een lang ziekbed. Het nieuws hakte er in de paddock in, vooral bij Red Bull en iedereen die ooit een band had met het team. Sebastian Vettel, vanaf jongs af aan gesteund door de energiedrankjesfabrikant, had veel respect voor de man en de twee konden goed met elkaar overweg.

Vettel was de coureur die zowel Toro Rosso als Red Bull, de twee F1-teams van Mateschitz, hun eerste echte successen bezorgde. In 2008 won hij namens Toro Rosso de GP van Italië en twee jaar later werd hij de eerste Red Bull-wereldkampioen.

"We hadden een hele goede relatie en hij behandelde je altijd als zijn gelijke, ook al had hij veel meer ervaring en kennis dan ik, zeker aan het begin van mijn carrière. Het was een schok om vorige week te horen dat hij was overleden. Een enorm, enorm verlies. Voor mij was hij een geweldige inspiratie, want hij is altijd zichzelf gebleven. Er is zoveel gebeurd in zijn leven en er is zoveel veranderd door de jaren heen, maar het is altijd zijn creatieve geest die zijn pad heeft uitgestippeld, tot aan zijn laatste snik."

"Het is dan ook een enorm verlies voor de Red Bull-familie en iedereen in de Formule 1, kijkende naar de impact die hij met zijn twee teams en de vele Red Bull-coureurs in de sport heeft gehad. Red Bull heeft in vele sporten meisjes, jongens, mannen en vrouwen geholpen om hun dromen na te jagen, allemaal door de ideeën in zijn hoofd en wat hij wilde doen met het bedrijf."

"Het is een groot, groot verlies en iedereen die het voorrecht heeft gehad hem te ontmoeten weet wat voor een lieve, goede man met een groot hart Dietrich was", aldus de emotionele Vettel.

Artikel gaat verder onder de foto's.

			© xpb.cc
	© xpb.cc
			© xpb.cc
	© xpb.cc

Speciale helm

In Mexico zal Vettel dit raceweekend met een speciale helm rijden als eerbetoon aan de overleden Red Bull-oprichter. Alhoewel hij nu een Aston Martin-coureur is, zal Seb namelijk voor een keer met een Red Bull-helm rijden. Het Red Bull-logo en de iconische kleuren van het energiedrankje zijn te zien op de helm, net als de tekst 'Danke Didi', bedankt 'Didi', de bijnaam van Dietrich Mateschitz.

Bekijk hieronder de helm.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"