Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Engineer die Tost niet vertrouwde heeft AlphaTauri verlaten

Het was nogal wat toen AlphaTauri-teambaas Franz Tost ten tijde van de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië aangaf bepaalde engineers vanwege de slechte auto niet meer te vertrouwen. Eén van hen heeft het team inmiddels verlaten.

Het is nog bepaald niet het seizoen van AlphaTauri. Het team weet zich maar moeilijk te handhaven in het middenveld, wat teambaas Franz Tost ertoe uitnodigde om in Djedda te stellen niet meer te vertrouwen op bepaalde mensen in het team. Naar nu blijkt is de engineer in wie Tost het vertrouwen opzei, niet meer actief werkzaam voor het team: "De persoon die ik niet meer vertrouwde, ligt er nu uit. De anderen vertrouw ik wel, die leveren gewoon god werk, zo simpel is het." Als RacingNews365 het team benadert met de vraag om wie het gaat, weigert men een naam te noemen, maar bronnen nabij het team wijzen naar hoofd aerodynamica Dickon Balmforth. Ook hij was niet bereikbaar voor commentaar.

Nieuw hoofd aerodynamica

Balmforth werkte al sinds 2018 voor het team, nadat hij reeds twaalf jaar voor Red Bull werkte als eerste aerodynamicus. Andere bronnen melden tevens dat Dr. Guru Johl juist aan de slag is gegaan bij AlphaTauri, overkomend van Aston Martin, daar waar hij als aerodynamica-specialist tot maart van dit jaar werkzaam was. Zijn LinkedIn-pagina lijkt die transfer te bevestigen. Volgens het platform is hij nu de plaatsvervangend hoofd aerodynamica van het in Faenza gevestigde team waar Nyck de Vries voor rijdt. Ook Johl werkte eerder voor Red Bull, van 2004 tot midden jaren '10. Hij maakte toen de overstap naar Force India, het huidige Aston Martin.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"