Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Engineer Verstappen maakt op boordradio pijnlijk duidelijk hoe de vork in de steel zit

Mocht je als F1-team al even gedacht hebben dat er in de Formule 1 Grand Prix van Bahrein mogelijk wat te halen viel, dan was het Max Verstappens engineer Gianpiero Lambiase die met slechts zes woorden elke vorm van hoop bij de concurrenten van Red Bull wegnam.

Lambiase Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen won de Formule 1 Grand Prix van Bahrein met gemak. Hij pakte dik tien seconden op zijn teamgenoot en enkele tientallen op de nummer drie, Fernando Alonso. Hij hoefde nimmer voluit te gaan en zelfs als hij even het gaspedaal trachtte in te trappen, werd hij teruggefloten door zijn engineer Gianpiero Lambiase. Boos? Het zal ongetwijfeld speels bedoeld zijn geweest.

Lambiase stond voortdurend in contact met Verstappen om hem te helpen zijn tempo te managen. En dat deed hij met woorden die de moed van de tegenstanders ongetwijfeld in de schoenen deed zakken.

Tijdens de race: "Max, dit is voor ons geen race", aldus Lambiase in het oor van de tweevoudig Formule 1-kampioen in een poging Verstappen iets of wat gas terug te laten nemen. "We hebben alles onder controle."

En Verstappen zelf was natuurlijk maar wat blij met zijn eerste race, zeker in vergelijking met de eerste race van 2022, het jaar waarin hij alsnog op dominante wijze de wereldtitel zou pakken: "Een heel ander begin dan vorig jaar."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull delen dreun uit in Bahrein

De kop is eraf! De GP van Bahrein is verreden, tijd voor een tussenbalans. Of kunnen we met de voorsprong van Verstappen al spreken van een eindbalans? Dimmers, Coronel en Mosterdijk aan het woord.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'