Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Enorme druk op schouders motorleveranciers tijdens Formule 1-wintertest

Komende week worden de wintertestdagen in de Formule 1 afgewerkt. Het zijn er dit jaar slechts drie en dat heeft zijn weerslag op de teams en zeker ook op de motorafdelingen. Dat weet ook de motorgoeroe van Mercedes, Hywel Thomas.

Hamilton shakedown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Dit jaar staan er slechts drie Formule 1-wintertestdagen op het programma, allemaal te verrijden in Bahrein aankomende week van donderdag tot en met zaterdag. Dit is de helft minder dan bijvoorbeeld een jaar geleden en dat gaan de teams voelen. Het legt ook een enorme druk op de schouders van de motorleveranciers, want betrouwbaarheid is key.

"De testdagen zijn nu des te meer van cruciaal belang", aldus Mercedes-motorgoeroe Hywel Thomas, die voorafgaand aan de testdagen eens goed in de spiegel kijkt: "Als je maar drie dagen hebt, dan mag de motor geen negatieve invloed hebben op het programma."

"De chassis-jongens hebben grote bergen werk te verzetten om alles over de nieuwe auto te leren. Het is aan ons om op de achtergrond ons werk goed te doen en bij te dragen aan het rijden van heel veel kilometers."

Overigens zal de motortak van Mercedes zich niet enkel dienstbaar opstellen, want zelf heeft het ook nog wat te leren: "We hebben enkele nieuwe functies in de software die we goed willen testen op het asfalt voordat we in racemodus gaan."

"Het is voor ons tevens belangrijk om het gebruikelijke werk met betrekking tot de koelsystemen uit te voeren en om ervoor te zorgen dat alles goed in harmonie met elkaar werkt zoals we voor ogen hebben."

Ook interessant:

Waarom Mercedes wel op safe móét spelen ten opzichte van extreem Ferrari

Afgelopen woensdag concludeerden we dat de nieuwe Ferrari SF-23 een revolutie in vermomming was. Meerdere details maakten duidelijk dat het concept van 2022 tot in extremen is uitgediept bij het uittekenen van de 2023-bolide. Kijkend naar de nieuwe Mercedes is dat gevoel heel anders.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend