Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Enthousiasme snelste man Perez getemperd: "Daar was ik totaal niet tevreden mee"

Sergio Perez was verrassend de snelste man van de dag op het Circuit of the Americas. Toch schreeuwt hij het nog niet van de daken, want hij stuitte op één belangrijk probleem.

Perez USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ja het was een goede dag", zo begint Sergio Perez zijn terugblik op de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten nog positief. "Het is duidelijk dat het weer erg close gaat worden. Alles draait om de zaterdag, om alle puzzelstukjes op hun plek te laten vallen om zo die paar tienden te pakken die ons in staat stellen om voor de poleposition te gaan."

"VT2 zag er veelbelovend uit, maar er moet nog veel gebeuren om de auto te verbeteren. Ik heb het gevoel dat we de racepace nog heel sterk kunnen verbeteren. Dus ja, een positieve vrijdag, maar we zullen zien waar we uiteindelijk uit zullen komen."

Eén puzzelstukje ontbreekt misschien nog en dat is het stukje bandenmanagement: "De long run pace was oké, maar ik was totaal niet tevreden met mijn bandenslijtage. Op dat gebied is er nog ruimte voor verbetering en misschien kunnen we daar nog wat meer snelheid uit halen."

En de hitte - temperaturen kunnen dit weekend oplopen tot 34 graden -, heeft hij daar nog last van? "Als je in de auto zit, valt het nog mee, maar daarna breekt het zweet je uit, ook omdat de lucht erg vochtig is. Mijn handen glijden voortdurend over het stuur, maar we zullen zien wat we kunnen doen."

Ook interessant:

Video: COTA, het circuit waarop Verstappen Hamilton pijn kan doen

COTA is een uiterst technisch circuit, waar een foutje zo is gemaakt. Race mee over het decor van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes