© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Er kleven geen nadelen aan Red Bull's switch naar Honda'

13 aug. 2018 13:55 Jan van der Burgt 0 reacties
Wat David Coulthard betreft kan de overstap van Red Bull van Renault- naar Honda-motoren in geen enkel opzicht kwaad. Volgens de Schot kleven er geen nadelen aan de koerswijziging.

Coulthard juicht Honda-switch Red Bull toe

Na een samenwerking van twaalf jaar kondigde Red Bull dit seizoen aan afscheid te nemen van Renault en een toekomst op te willen bouwen met Honda. De Japanse krachtbron heeft zich in het verleden nog geen winnaar getoond, maar volgens voormalig Red Bull-coureur David Coulthard doet het team er goed aan een nieuwe start te maken:

"Gezien de strubbelingen van de laatste jaren en de aangekondigde wijzigingen voor 2021 kan de switch alleen maar gunstig uitpakken", zo laat Coulthard in gesprek met Crash.net weten.

"Zolang je dezelfde ingrediënten blijft gebruiken, zal de taart immers steeds hetzelfde uitvallen", zo schetst de Schot de stagnerende relatie tussen Red Bull en Renault: "Bovendien werkt Renault hard aan successen met haar eigen fabrieksteam, dus wordt het voor hen minder en minder interessant om met Red Bull te winnen."

Dat gezegd hebbende snapt Coulthard ook wel dat een overstap niet zonder risico's is, maar hij spreekt van ingecalculeerde risico's:

"Niemand weet honderd procent zeken of en hoe goed de Renault- en Honda-motoren (door)ontwikkeld zullen worden. Door de data die Toro Rosso gedurende de samenwerking met Honda heeft verzameld weet Red Bull echter beter waar het aan toe is, omdat die gegevens voor hen volledig toegankelijk zijn, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de data van Renault."

"Ik denk dan ook dat Red Bull, ook door te kijken naar het uitgavepatroon van Honda, een redelijke inschatting kan maken van waar de Honda-motor achterin de Red Bull toe in staat is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen