Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Er kleven geen nadelen aan Red Bull's switch naar Honda'

Wat David Coulthard betreft kan de overstap van Red Bull van Renault- naar Honda-motoren in geen enkel opzicht kwaad. Volgens de Schot kleven er geen nadelen aan de koerswijziging.

Na een samenwerking van twaalf jaar kondigde Red Bull dit seizoen aan afscheid te nemen van Renault en een toekomst op te willen bouwen met Honda. De Japanse krachtbron heeft zich in het verleden nog geen winnaar getoond, maar volgens voormalig Red Bull-coureur David Coulthard doet het team er goed aan een nieuwe start te maken: "Gezien de strubbelingen van de laatste jaren en de aangekondigde wijzigingen voor 2021 kan de switch alleen maar gunstig uitpakken", zo laat Coulthard in gesprek met Crash.net weten. "Zolang je dezelfde ingrediënten blijft gebruiken, zal de taart immers steeds hetzelfde uitvallen", zo schetst de Schot de stagnerende relatie tussen Red Bull en Renault: "Bovendien werkt Renault hard aan successen met haar eigen fabrieksteam, dus wordt het voor hen minder en minder interessant om met Red Bull te winnen."

Dat gezegd hebbende snapt Coulthard ook wel dat een overstap niet zonder risico's is, maar hij spreekt van ingecalculeerde risico's: "Niemand weet honderd procent zeken of en hoe goed de Renault- en Honda-motoren (door)ontwikkeld zullen worden. Door de data die Toro Rosso gedurende de samenwerking met Honda heeft verzameld weet Red Bull echter beter waar het aan toe is, omdat die gegevens voor hen volledig toegankelijk zijn, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de data van Renault." "Ik denk dan ook dat Red Bull, ook door te kijken naar het uitgavepatroon van Honda, een redelijke inschatting kan maken van waar de Honda-motor achterin de Red Bull toe in staat is."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'