Ericsson blijft mogelijk weg uit Formule 1: “Wil carrière opbouwen in de VS”

08 nov. 2018 15:30 René Oudman 1 reacties
Toen Marcus Ericsson een aantal weken geleden te horen kreeg dat er voor het Formule 1-seizoen 2019 geen plaats meer voor hem is bij het team van Sauber, moest de Zweed even slikken. De teleurstelling bleef, gelukkig voor Ericsson, niet al te lang hangen.

De 28-jarige vond namelijk een uitweg in de IndyCar Series, waar hij vanaf volgend seizoen in deel zal nemen. De belangrijkste openwielklasse in de Verenigde Staten ontving de man met vijf seizoen F1-ervaring met open armen.

In eerste instantie liet Ericsson zijn F1-toekomst open, hij stelde in 2020 terug te willen keren op de grid. Met de recente ontwikkelingen in het achterhoofd weet de Zweed niet helemaal of dat wel degelijk zijn plan zal zijn. “Haha, dat moet de toekomst uitwijzen”, lacht de huidige Sauber-coureur tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Brazilië. “Ik verkas naar de Verenigde Staten om daar het beste van mezelf te laten zien.”

De honger naar succes lijkt een grote rol te spelen in de overstap naar Amerika, waar Ericsson overigens voor het team van Sam Schmidt en Ric Peterson gaat rijden als teammaat van de populaire James Hinchcliffe. “In de afgelopen vijf seizoenen heb ik met name achterin rondgereden en dat is best lastig, als je in de opstapklassen kan vechten voor overwinningen en podiumplaatsen. Daarom ben ik ook zo opgewonden om wat betreft volgend seizoen.”

Ericsson kwam in de laatste paar wedstrijden prima voor de dag. De Zweed scoorde in zowel de Verenigde Staten (tiende, na diskwalificaties van Kevin Magnussen en Esteban Ocon) en Mexico (negende). In het kampioenschap bezet Ericsson een zeventiende plaats, hij heeft inmiddels negen punten gescoord.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen